Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Vill du utveckla din förståelse för världen, samhället och människan? Vill du fördjupa dig inom psykologi och beteendevetenskap? Då är Samhällsvetenskapsprogrammet ett bra val för dig. 

Programmet ger dig goda kunskaper i samhällskunskap, psykologi och sociologi. Dessutom läser du kurser som filosofi och moderna språk. 

På programmet lär du dig vad som styr och påverkar världen vi lever i. Du studerar samhället ur svenska och internationella perspektiv samt fördjupar dig i demokrati, miljö, etik och genus. 

Djupdyk i beteendevetenskap 

På inriktningen beteendevetenskap djupdyker du i frågor som varför vi människor tänker och agerar som vi gör samt hur vi samspelar i grupp. Du stärker även dina färdigheter i kommunikation och ledarskap. 

Starta eget UF-företag 

I årskurs 3 får du testa på livet som entreprenör genom att starta och driva ett UF-företag. Under hela resan får du råd och stöttning av våra professionella UF-lärare. 

Tre år som öppnar dörrar 

Samhällsvetenskapsprogrammet ger bred behörighet till högskola och universitet – perfekt om du vill studera vidare efter gymnasiet. Du kan också fortsätta karriären som egenföretagare eller börja jobba direkt. 

Varför välja Samhällsvetenskapsprogrammet? 

  • Fördjupa dig inom allt från samhällsvetenskap till psykologi och kommunikation 
  • Starta eget UF-företag  
  • Få behörighet till högskola 
Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Få kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Skolrecensioner

Snittbetyg: 3,9

Baseras på 10 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
D.r
15 maj 2024
Världens bästa rektor & biträdande rektor

Har gått på skolan sedan årskurs 1 och innan personalen och biträdande rektorn från Solna kom så var skolan inte alls lika bra. Nu är lokalerna och klassrummen fräschare, det fi...

Visa hela
5/5
M.D
26 jan 2024
Världens bästa biträdande rektor!

Biträdande rektorn på skolan är världens bästa, som bryr sig om ALLA elevers välmående och finns ALLTID som stöd för eleverna. Skolan är allmänt bra med fina lokaler/klassrum oc...

Visa hela
5/5
Mirabell
26 okt 2023

Thoren Business School är en fantastisk skola som erbjuder en högkvalitativ utbildning inom företagande och ekonomi. Skolan har engagerade lärare och en inspirerande lärmiljö. J...

Visa hela
Thoren Business School Stockholm
Medborgarplatsen 25
118 72 Stockholm

Välkommen till Affärsgymnasiet! 

Är du intresserad av företagande? Vill du testa detta på gymnasiet samtidigt som du bygger kunskap och växer som människa? Då är Affärsgymnasiet rätt skola för dig.  Affärsgymnasiet värdesätter och kvalitetssäkrar kunskap – för det är kunskap som lägger grunden...

Läs mer om Thoren Business School Stockholm och visa alla program.

Sponsrad