Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Tekniska Gymnasiet Lund

i Lund
Få mer information om skolan 👍

Om skolan

Den moderna akademin 

Stor bildning med fokus på vetenskap, teknik och matematik. Verkliga färdigheter och personlig utveckling. Det här är Tekniska Gymnasiet. 

På Tekniska Gymnasiet är du och din utveckling alltid i centrum. Genom ett stort kunskapsfokus i kombination med verklighetsnära lärande – förenat i en ambitiös miljö – får du en utvecklande, spännande och användbar gymnasietid. 

Kunskap 

För att uppnå så god bildning som möjligt får du djupdyka i kurser som stärker din förståelse för världen. Du får dels träna in faktakunskaper, dels resonera och diskutera. Skolans engagerade lärare finns alltid nära till hands för att stötta dig, se till att du får en kvalitativ utbildning och kan nå goda studieresultat.  

Teknik 

Utöver den teoretiska kunskapen i klassrummet lär du genom att göra. Vissa saker blir man bäst på genom att göra på riktigt – och så är det med teknik. Därför får du programmera, experimentera och skapa i lokaler speciellt utformade för att främja kreativitet och utveckling. På så sätt vässar du din tekniska kompetens. 

Ambition 

Tekniska Gymnasiet präglas av en speciell skolanda: En anda som uppmuntrar till studiero och trivsel. En anda där lärarna ställer krav och utmanar dig att utvecklas. En anda som gör att du kan nå dina mål – som elev och människa. 

Tekniska Akademin för Matematik 

Tekniska Akademin för Matematik är skolans särskilda matematiksatsning, som hjälper dig nå en högre nivå i kurserna. Med bland annat studieverkstäder och ämnesintegrerad undervisning får du möjlighet att tackla ämnet på ett mer begripligt, kreativt och stimulerande sätt. 

Internationella erfarenheter 

Tekniska Gymnasiet har ett globalt fokus i undervisningen, som belyser hur teknikbranschen fungerar ur ett internationellt perspektiv samt ger nya synvinklar. Som elev har du också möjlighet att resa till vår utländska partnerskola, där du får besöka intressanta platser och arbeta med projekt kopplade till dina kurser. 

Efter studenten 

På alla våra program blir du behörig att studera vidare på högskola eller universitet. Vårt verklighetsnära tillvägagångssätt ger dig även praktiska färdigheter och kontakter med näringslivet, vilket ger dig goda möjligheter att börja jobba direkt. 


Är du intresserad och vill veta mer om Tekniska Gymnasiet Lund, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Tekniska Gymnasiet Lund

Huvudman

Thorengruppen AB

Fristående gymnasieskola

Läs mer här

4 gymnasieskolor

Program

Gör en intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Tekniska Gymnasiet Lund.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Hitta till skolan

Tekniska Gymnasiet Lund

Warholms väg 3
224 65 Lund

Tel: 010-33 10 500

Sponsrad