COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Svenska skolan i Nairobi

Gå på ett svenskt gymnasium i Kenya

Bo på ett internat med andra svenska elever i ett land som erbjuder spännande kultur, vilda djur, berg och kritvita sandstränder – fånga äventyret!

På Svenska skolan i Nairobi kan du bo på ett internat med över 80 andra elever när du läser Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet eller Samhällsvetenskapsprogrammet. Du får precis samma behörighet som den som studerat motsvarande program i Sverige. Så om du byter ut ett läsår till Svenska skolan i Kenya så behöver du inte gå om när du kommer tillbaka till Sverige.

Bli rik på kunskap och vänner

Svenska skolan i Nairobi är en liten oas i den kenyanska huvudstaden där både skollokaler och internat ligger i en böljande grönska och erbjuder både sköna studiemiljöer och fritidsmiljöer. På skolområdet har du möjlighet att spela tennis, volleyboll, basket eller ta en simtur i swimmingpoolen eller njuta på grönområdena.

Svenska skolan i Nairobi är en liten och intim skola med stor gemenskap och bra sammanhållning. Eleverna som både bor, studerar, deltar i fritidsaktiviteter och åker på många spännande utflykter tillsammans lär känna varandra väl och många finner vänner för livet.

Moderna språk

Svenska skolan i Nairobi erbjuder franska, spanska och swahili som moderna språk. Swahili är ett av de officiella språken i Kenya. Engelska är det andra officiella språket i Kenya och det talade språket i Nairobi, vilket gör att dina engelska språkkunskaper kommer att utvecklas under din tid på skolan.

Fördjupningskurser

Skolan erbjuder de kurser som ingår i programmen och dess inriktningar samt ett antal fördjupningskurser. Tre av kurserna fokuserar på Östafrika. I kurserna får eleverna studera sin omgivning i såväl teorin som i praktiken. Naturliga inslag är studiebesök, gästföreläsare och studieresor.

De tre specialkurserna är:

• East African Model UN

Inom kursen, vilket är en samhällsvetenskaplig fördjupning, deltar Svenska Skolan i Nairobi varje år i det stora och prestigefyllda East African Model United Nations, rollspelet som äger rum på FN huvudkvarteret i Nairobi och där hundratals gymnasister från olika delar av världen möts. Model UN ger alla inblandade en god inblick i FNs arbete och erfarenheter av internationellt samarbete.

• East African Development

Detta är också en samhällsvetenskaplig fördjupning där eleverna Inom Samhällskunskap läser om utvecklingsfrågor i Östra Afrika. Här finns stora fördelar av att vara nära den verklighet som olika utvecklingsteorier beskriver. Kursen avslutas med en fältststudievecka i något av de utsatta områden som jobbar hårt med fattigdomsbekämpning.

• East African Wildlife

Är en naturvetenskaplig fördjupningskurs som fokuserar på savannens ekologi och vilda djurs beteende. Även samspelet mellan människa och vilda djur behandlas. Kenya erbjuder en biologisk mångfald som är både extrem och unik i världen. Kursen avslutats med en fältstudievecka i djurens absoluta närhet ute på savannen.

Är du intresserad och vill veta mer om Svenska Skolan i Nairobi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Svenska Skolan i Nairobi

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Svenska Skolan i Nairobi.

Svenska Skolan i Nairobi

P.O.Box 21324
00505 Nairobi

ssn.or.ke

För att få mer information från Svenska Skolan i Nairobi, fyll i dina uppgifter:

Jag vill veta mer om:
Jag vill börja/byta till Svenska skolan i Nairobi
Jag har en fråga
Jag vill boka in ett digitalt möte

Det finns inga recensioner än.