Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet passar dig som intresserad av samhällsvetenskap, ekonomi och juridik. Under programmets gång får du diskutera och analysera företagsekonomiska, samhällsekonomiska och juridiska frågeställningar.

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program och förbereder dig inför fortsatta studier i ekonomi, juridik och övriga samhällsvetenskapliga områden på universitet och högskola. Efter avslutade studier kan du exempelvis vidareutbilda dig till civilekonom, jurist och fastighetsmäklare.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.
Svenska Skolan i Nairobi
P.O.Box 21324
00505 Nairobi

Gå på ett svenskt gymnasium i Kenya

På Svenska skolan i Nairobi kan du bo på ett internat med över 80 andra elever när du läser Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet eller Samhällsvetenskapsprogrammet. Du får precis samma behörighet som den som studerat motsvarande program i Sverige. Så om du byter...

Läs mer om Svenska Skolan i Nairobi och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
3/5
Matilda
20 apr 2022
Ångrade mig

Har vänner som ångrade sig i sista minuten pågrund av följande: - Du får en bra utbildning men det blir ett hack i dina studier hemma i Sverige. Jag tyckte det var svårt att få...

Visa hela
Sponsrad