Estetiska programmet

Estetiska Programmet, Musik

Sundsgymnasiet, i Vellinge
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 125,0
(medelvärde: 218,6)
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 125,0
(medelvärde: 218,6)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Estetiska Programmet, Musik

På Sundsgymnasiets estetiska program kombinerar du ditt musikintresse med teoretiska studier för att läsa vidare på högskolan.

Förbered dig för både högskola och scen

Vi lägger stor vikt vid att varje enskild elev ska få möjlighet att utveckla en säkerhet både som solist och i samspel med andra. Du får undervisning både i ensemble, enskild undervisning och får vara med i flera konserter. Plats på scen - vår styrka!

Ensembleundervisning

Alla estetelever har ensembleundervisning två till tre gånger per vecka samt enskild undervisning på två instrument redan under årskurs ett. Du tränas i sceniskt agerande och publikkontakt för det har lika högt värde som den musikaliska färdigheten.

Personlig utveckling

Med fokus på den personliga utvecklingen som ensemblemusiker, instrumentalist och sångare ökar självförtroendet och du får verktyg att utforska och hitta din personliga stil i musiken. Vi arbetar med professionell utrustning och ger dig en helhetssyn på dagens musikproduktioner och inspelningsteknik.

Musik tillsammans med elever med samma intresse

En del av musikämnena läser du tillsammans med elever från Samhällsvetenskapliga- och Naturvetenskapliga programmet särskild variant musik. Tillsammans skapar ni en stor grupp med stora möjligheter och ett brett samarbete över de olika programmen.

Breda valmöjligheter

Vi erbjuder dig en gymnasieutbildning med breda valmöjligheter för fortsatta musikstudier och akademiska studier på universitet eller högskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska Programmet, Musik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska Programmet, Musik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Trelleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: S:t Nicolai plan 1, Postadress: Söderslättsgymnasiet, Gymnasieantagningen, Box 1008, 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 36 05
Mejladress: antagning@trelleborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska Programmet, Musik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Sundsgymnasiet
Norrevångsgatan 3
235 81 Vellinge

Välkommen till Sundsgymnasiet!

Du och din framtid börjar på Sundsgymnasiet. Här arbetar elever och lärare tillsammans för en öppen, positiv och trygg atmosfär. Här blir du betraktad som vuxen från den dag du kliver in, med de rättigheter och de skyldigheter det innebär....

Läs mer om Sundsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad