Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

El- och energiprogrammet

Strömstad gymnasium
Programinformation
Strömstad
Antal elever: cirka 40 (.)
El- och energiprogrammet
  • Antagningspoäng: 152,5
    (medelvärde: 194,1) * statistik från 2021

Om utbildningen

El- och energiprogrammet passar dig som intresserad av energi-, vatten- och miljöteknik eller datorer och kommunikation. Under programmets gång får du lära dig hur man underhåller och arbetar så att samhället har tillgång till el, energi och vatten.

Undervisningen på el- och energiprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. El- och energiprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis automationstekniker, järnvägstekniker och nätverkstekniker.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Strömstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Strömstad gymnasium 452 80 Strömstad
Telefon: 0526-195 03
Mejladress: annika.engman@stromstad.se

Strömstad gymnasium

Välkommen till Strömstad gymnasium!

Bra utbildning i fin miljö. Strömstad Gymnasium är en modern och lagom stor gymnasieskola med 450 elever, vackert belägen nära vattnet i en av Sveriges finaste miljöer. Här blir du sedd och kan göra din röst hörd. Vi erbjuder ett...


Läs mer om Strömstad gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Strömstad gymnasium

Tångenvägen 2
45235 Strömstad

 Visa telefonnummer
www.stromstad.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information