Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogrammet

Spånga Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogrammet

Yrkesintroduktion mot naturbruk 

Yrkesintroduktion vänder sig till dig som är intresserad av naturbruk och djurvård och behöver läsa i din egen takt utifrån dina egna villkor. De arbetar i mindre grupper med hög vuxennärvaro och strävar efter att individualisera utbildningen utifrån dina förutsättningar och behov. Kärnan i utbildningen är kurser eller moment från Naturbruksprogrammet samt ämnen från grundskolan och gymnasiegemensamma kurser.

Målet med utbildningen är att erbjuda dig en introduktion mot arbetslivet i allmänhet och olika yrkesområden inom naturbruk i synnerhet. Du ska också få möjligheten att utveckla de förmågor som krävs för att fungera som vuxen och samhällsmedborgare.

En viktig del i utbildningen är arbetsplatsförlagt lärande (APL) – där du arbetar med olika kunskapsområden på en arbetsplats utanför skolan. Du kommer också praktisera och arbeta i deras egen anläggning. Där du får arbeta med allt från reptiler, tropiska fåglar och fiskar till kaniner och får. De har också växthus och odlingsbäddar på skolan. 

Språkintroduktion

Språkintroduktion vänder sig till dig som är nyanländ och behöver utveckla dina kunskaper i svenska för att kunna gå vidare till studier på gymnasiet eller någon annan utbildning. På Spånga Gymnasium finns allmän inriktning som syftar till att du ska bli behörig till gymnasiet och är mellan ett och tre år. Sedan finns utbildningen med specialpedagogisk profil i första hand med inriktning mot alfabetisering. 

Programinriktat val

Programinriktat val vänder sig till dig som vill gå ett nationellt program men inte är fullt behörig till programmet. Utbildningen är på ett år men kan förlängas om behov finns. Du kan läsa programinriktat val mot Naturbruksprogrammet inriktning djurvård och inriktning hästhållning samt mot Naturvetenskapsprogrammet.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Varför välja Spånga Gymnasium?

Hög lärartäthet

Skolmat med

egen kock/närodlat

Fräscha lokaler

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Spånga Gymnasium
Adolf Rudbecks väg 21
163 54 Spånga

Välkommen till Spånga gymnasium som ligger idylliskt i Solhems villaområde och ett stenkast från Spånga station.

Spånga gymnasium ligger idylliskt i Solhems villaområde, ett stenkast från Spånga centrum och station. Du tar dig enkelt till skolan med pendeltåg och direktbussar från runt om i västerort. Från Odenplan tar det ca 10 minuter med pendeltåg till Spånga....

Läs mer om Spånga Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad