Visa gymnasium.se som: Mobil

Introduktionsprogrammet

Spånga Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Introduktionsprogrammet
Klassrum
Bild på en geckoödla

Om utbildningen

Introduktionsprogrammet

Yrkesintroduktion mot naturbruk 

Yrkesintroduktion vänder sig till dig som är intresserad av naturbruk och djurvård och behöver läsa i din egen takt utifrån dina egna villkor. De arbetar i mindre grupper med hög vuxennärvaro och strävar efter att individualisera utbildningen utifrån dina förutsättningar och behov. Kärnan i utbildningen är kurser eller moment från Naturbruksprogrammet samt ämnen från grundskolan och gymnasiegemensamma kurser.

Målet med utbildningen är att erbjuda dig en introduktion mot arbetslivet i allmänhet och olika yrkesområden inom naturbruk i synnerhet. Du ska också få möjligheten att utveckla de förmågor som krävs för att fungera som vuxen och samhällsmedborgare.

En viktig del i utbildningen är arbetsplatsförlagt lärande (APL) – där du arbetar med olika kunskapsområden på en arbetsplats utanför skolan. Du kommer också praktisera och arbeta i deras egen anläggning. Där du får arbeta med allt från reptiler, tropiska fåglar och fiskar till kaniner och får. De har också växthus och odlingsbäddar på skolan. 

Språkintroduktion

Språkintroduktion vänder sig till dig som är nyanländ och behöver utveckla dina kunskaper i svenska för att kunna gå vidare till studier på gymnasiet eller någon annan utbildning. På Spånga Gymnasium finns allmän inriktning som syftar till att du ska bli behörig till gymnasiet och är mellan ett och tre år. Sedan finns utbildningen med specialpedagogisk profil i första hand med inriktning mot alfabetisering. 

Programinriktat val

Programinriktat val vänder sig till dig som vill gå ett nationellt program men inte är fullt behörig till programmet. Utbildningen är på ett år men kan förlängas om behov finns. Du kan läsa programinriktat val mot Naturbruksprogrammet inriktning djurvård och inriktning hästhållning samt mot Naturvetenskapsprogrammet.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Spånga Gymnasium

Välkommen till Stockholms enda djur och naturgymnasium! Spånga gymnasium ligger idylliskt i Solhems villaområde, ett stenkast från Spånga centrum och station. Du tar dig enkelt till skolan med pendeltåg och direktbussar från runt om i västerort. Från Odenplan tar det...


Läs mer om Spånga Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Spånga Gymnasium

Adolf Rudbecks väg 21
163 54 Spånga

 Visa telefonnummer
spangagymnasium.stockholm.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Introduktionsprogrammet från Spånga Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information