RIG / NIU

Mountainbike, NIU

Stjerneskolan, i Torsby
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Mountainbike, NIU

Mountainbike - NIU

Har du ambitioner att utvecklas som cyklist och kombinera skola och elitidrott på heltid, då är Torsby idrottsgymnasium och Stjerneskolan något för dig. På Stjerneskolan är MTB utbildningen en nationell godkänd idrottsutbildning, NIU och är den senaste i raden av idrottsutbildningar på Stjerneskolan. Stjerneskolan har en lång tradition av att utbilda och coacha idrottselever att nå sina idrottsliga mål som har lett fram till flera OS och VM medaljer i olika idrotter och vi kommer fortsätta med det.

Träningsmöjligheterna

Torsby ger otroliga träningsmöjligheter för MTB med bland annat Valberget bara ett stenkast från skolan och Gräsberget söder om Torsby samt Vägsjöfors 1,5 mil norr om Torsby. Lägg till även Hovfjället med fantastiska leder i fjällmiljö bara 2 mil norr om Torsby. Med flertalet 4, 3, 2 kategoriserade stigningar inom cykelavstånd är detta en utmärkt träningsmiljö för att utvecklas som XC och Enduro cyklist både fysiskt och tekniskt. Förutom de otroliga cykelmöjligheterna ligger också Sveriges enda skidtunnel i Torsby som ger möjlighet till bra alternativ träning vid sidan om det idrottsspecifika.

Varje elev får förutom träning på skoltid ett individualiserat träningsschema och tillgång till fysiologiska tester vid Torsby Sportcenter för att kunna utvecklas som idrottare och ta nästa steg i sin träning och karriär, samt även uppföljning och regelbundna individuella samtal med tränaren.

Inom idrottsgymnasiets lokaler finns omklädningsrum, dusch, torkrum, tvättstuga och teorisalar. Även två gym där ett gym är öppet för idrottseleverna alla dagar i veckan mellan 07:00 och 21:00.

I skolans matsal kan eleverna även köpa frukost och middag till lågt pris.

Boende

Vi tar emot elever från hela Sverige och det finns ett samarbete mellan skolan och Torsby Bostäder där de elever som flyttar hit har bostadsgaranti om de skriver in sig i Torsby Bostäder. I Torsby är allt nära till hands såsom träning, bostad, skola och centrum.

En kommun som tror på MTB

Torsby kommun tror på oss och ger även chansen för eleverna och Stjerneskolan att vara med och bestämma, designa och bygga framtida leder och stigar i kommunen. Detta är en möjlighet som gör att skolan och MTB eleverna får bestämma hur utvecklingen och träningsmöjligheterna för MTB ska vara i Torsby för MTB.

Förutsättningarna för bra skolgång i kombination med bra träningsmiljö för elitidrott kan med andra ord inte vara bättre.

Är du intresserad och vill veta mer om Mountainbike, NIU, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Torsby

Ansökan

Ansök till Mountainbike, NIU

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Värmland. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Arvika kommun, 17. Elevantagningen, 671 81 ARVIKA
Telefon: 0570-826 80
Mejladress: elevantagningen@arvika.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Mountainbike, NIU så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Stjerneskolan
Fabriksgatan 3
685 34 Torsby

Välkommen till Stjerneskolan Torsby!

Stjerneskolan i norra Värmland har idag 450 elever på åtta program inom ungdomsgymnasiet och introduktionsprogrammen. Vi erbjuder också ett individuellt program på särskolan och har närmare 150 komvuxelever inom teoretiska studier, yrkesvux, distansutbildning och SFI. Vi är en gymnasieskola som...

Läs mer om Stjerneskolan och visa alla program.

Sponsrad