RIG / NIU

Längdskidor, RIG/NIU

Stjerneskolan, i Torsby
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Längdskidor, RIG/NIU

Längdskidor RIG och NIU

Vad har Anton Persson, Björn Lind, Hanna Falk, Stina Nilsson och Gunde Svan gemensamt? Jo, alla startade sina idrottskarriärer på Torsby idrottsgymnasium.

I Torsby finns både Riksidrottsgymnasium (RIG) och Nationell idrottsutbildning (NIU) med nuvarande 53 elever. På schemat finns tre halvdagar med tränarledda träningar i veckan. Dessutom erbjuder vi en kvällsträning och morgonstyrka. Som elev får du en av sex längdtränare som personlig tränare.

Sedan starten 1973 har nuvarande och tidigare elever erövrat 116 medaljer vid JVM, VM och OS. Vi har över 40 års erfarenhet av att framgångsrikt kombinera studier och idrott. Vår vision är: "Idrottsutbildning i världsklass".

Skidåkning året om — en av våra styrkor

Torsby med omnejd är idealiskt för skidträning. Träningsspår går direkt från skolan ut i den kuperade Valbergsterrängen. Där det bland annat finns en fem kilometer lång asfalterad rullskidbana och ett sex kilometer långt elljusspår, som på vintern blir välpreparerade skidspår.

Ett stenkast från Stjerneskolan finns Sveriges enda skidtunnel med unika möjligheter till skidåkning året om. I anslutning till tunneln ligger Stjerneskolans testcenter där bland annat laktat-, och syreupptagningstester samt teknikanalyser gör det möjligt att utveckla och individanpassa träningen.

Nära till natur och terräng

Dessutom ligger snösäkra skidanläggningar med lågfjällsterräng och norrlandsklimat inom rimligt avstånd (20-40 kilometer) från Torsby. I den miljön har vi även tuffa uppförsbackar för rullskidåkning. Friidrottsarena, badhus, idrottshall och konstgräsplan är också belägna bredvid skolan.

Inom idrottsgymnasiets lokaler finns omklädningsrum, dusch, torkrum, tvättstuga, teorisalar, två gym, skidförråd, vallalokal och idrottslärarexpedition.
Lokalerna kan utnyttjas alla dagar i veckan mellan klockan 07.00 och 21.00.
I skolans matsal kan du köpa frukost och middag till lågt pris.

Förutsättningarna för bra skolgång i kombination med träning på elitnivå kan med andra ord inte vara bättre.

Är du intresserad och vill veta mer om Längdskidor, RIG/NIU, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Torsby

Ansökan

Ansök till Längdskidor, RIG/NIU

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Värmland. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Arvika kommun, 17. Elevantagningen, 671 81 ARVIKA
Telefon: 0570-826 80
Mejladress: elevantagningen@arvika.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Längdskidor, RIG/NIU så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Stjerneskolan
Fabriksgatan 3
685 34 Torsby

Välkommen till Stjerneskolan Torsby!

Stjerneskolan i norra Värmland har idag 450 elever på åtta program inom ungdomsgymnasiet och introduktionsprogrammen. Vi erbjuder också ett individuellt program på särskolan och har närmare 150 komvuxelever inom teoretiska studier, yrkesvux, distansutbildning och SFI. Vi är en gymnasieskola som...

Läs mer om Stjerneskolan och visa alla program.

Sponsrad