International Baccalaureate

International Baccalaureate

Söderportgymnasiet, i Kristianstad

Om utbildningen

International Baccalaureate Diploma Programme passar dig som är intresserad av språk, resor och vill gå ett internationellt program..

International Baccalaureate är ett internationellt erkänt gymnasieprogram som ger dig behörighet till högskolestudier i mer än 100 länder, inklusive Sverige. Studierna omfattar tre år där det första året är ett förberedande år med svenska nationella kurser, fast med engelska som undervisningsspråk.

Gymnasieexamen

International Baccalaureate leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen som ger dig behörighet att studera vidare både i Sverige men även i andra, främst engelsktalande, länder.

Ansökan

Ansök till International Baccalaureate

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kristianstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen, Gymnasieantagningen, 291 80 Kristianstad
Telefon: 044-13 61 61
Mejladress: antag@kristianstad.se
Söderportgymnasiet
Västra Boulevarden 53
291 00 KRISTIANSTAD

Välkommen till Söderportgymnasiet i Kristianstad!

På Söderportgymnasiet erbjuds du att vara aktiv i kunskapssökandet och ta ett allt ökande ansvar för ditt eget lärande. Förmåga till samarbete tycker vi är viktigt, liksom att stärka den egna självkänslan. Skolan erbjuder varierade arbetsformer - projektarbete och andra moderna...

Läs mer om Söderportgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad