Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Programinformation
Stockholm
International Baccalaureate

Film

Om utbildningen

International Baccalaureate Program vid IEGS

Internationella Engelska Gymnasiet Södermalm erbjuder International Baccalaureate (IB) Diploma Program (DP), som är ett internationellt erkänt akademiskt program. Som student på programmet blir du förberedd för universitetsstudier både utomlands och i Sverige. Programmet har fått erkännande och respekt från världens ledande universitet sedan det startade.

IB-organisationen

IB-programmet syftar till att utveckla kunniga, frågvisa och omtänksamma unga människor som kommer att arbeta för att skapa en bättre och fredligare värld genom respekt och interkulturell förståelse.

Organisationen arbetar med skolor, regeringar och internationella organisationer för att utveckla utmanande program för internationell utbildning. Programmen är tänkta att uppmuntra studenter från hela världen att bli medkännande, aktiva och med ett livslångt lärande förstå att andra människor, med sina olikheter, också kan ha rätt.

Ämnen som erbjuds för IB Diploma Programmet:

  • Första språk: engelska, svenska, självlärd litteratur

  • Andra språk: engelska, svenska, franska, spanska

  • Vetenskaper: Biologi, fysik, kemi, miljösystem och samhällen

  • Matematik

  • Individer och samhällen: ekonomi, filosofi, historia, psykologi, miljösystem och samhällen

  • Konst: Bildkonst

Vad är speciellt med IB-programmet?

Pedagogiken och läroplanen som används för IB-programmen fokuserar på internationella perspektiv på lärande och undervisning. Samtidigt insisterar man på att eleverna till fullo ska utforska sitt eget språk och sin hemkultur.

IB-program är erkända runt om i världen och säkerställer en ökad anpassningsförmåga och rörlighet för studenter som väljer att läsa programmet. För att skolor ska kunna erbjuda ett eller flera av utbildningarna måste de genomgå en uttömmande auktorisationsprocess.

Lärarna på IB-programmet tar del av en mängd olika möjligheter till professionell utveckling och delar sin expertis med kollegor runt om i världen. På så sätt uppdaterar lärarna ständigt sina kunskaper.

Många av studenterna som tar examen från Diploma programmet tycker att det ger dem bättre möjligheter vid högskolor. IB har ett nära samarbete med universitet runt om i världen för att få erkännande för IB-program.

Läroplanen på IB-programmet

När du läser IB-programmet läser du sex kurser på högre nivå eller standardnivå. Du kan välja att studera en rad olika språk, samhällskunskap, matematik och experimentella vetenskaper.

Programmet har också tre kärnkrav som ingår för att bredda den pedagogiska erfarenheten och utmana dig att tillämpa din kunskap och förståelse.

Du måste göra en utökad uppsats. Uppsatsen är en fördjupning av en fråga som är relaterad till ett av de ämnen du studerar.

Kunskapsteori är ett ämne som tas av alla studenter på IB-programmet och är utformat för att få dig att reflektera över kunskapens natur genom att kritiskt granska olika sätt att veta (uppfattning, språk, förnuft och känslor) och olika typer av kunskap (matematisk, vetenskapliga, konstnärliga och historiska).

Kreativitet, handling, service kräver att eleverna aktivt lär sig av de verkliga erfarenheterna utanför klassrummet. Som student kan du kombinera alla tre komponenterna eller göra aktiviteter relaterade till var och en av dem separat.

Tentor och inlämningsuppgifter

I slutet av programmet gör du skriftliga prov. Dessa examinationer markeras av externa IB-examinatorer som säkerställer kvalitetskontroll av alla IB-examinerade. Du gör även olika uppgifter under läsåret som antingen skickas direkt till examinator eller initialt markeras av lärare och därefter modereras av externa moderatorer.

Den högsta summan som en Diploma Program-student kan tilldelas är 45 poäng. Diplomet tilldelas studenter som får minst 24 poäng, med förbehåll för vissa miniminivåer av prestation över hela programmet och tillfredsställande deltagande i kreativitet, handling, servicekrav.

Kvalitetssäkring och professionell utveckling

Internationella Engelska Gymnasiet är en fullt auktoriserad IB School for the Diploma Program (DP). Endast skolor auktoriserade av International Baccalaureate (IB) som IB World Schools kan erbjuda något av dess tre akademiska program.

Universitet och karriärmöjligheter

Efter examen från ib-programmet vid Internationella Engelska Gymnasiet har du kompetens att bedriva universitetsstudier i Sverige eller utomlands inom samhällsvetenskap, naturvetenskap, humaniora, juridik, företagsekonomi, ekonomi och konst. Detta är ett bra val om du vill fortsätta din karriär inom näringsliv, arkeologi, kriminologi, journalistik, utbildning, internationell utveckling, politik, juridik, turism och stadsplanering och många fler.

Är du intresserad och vill veta mer om International Baccalaureate, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Gymnasieexamen

International Baccalaureate leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen som ger dig behörighet att studera vidare både i Sverige men även i andra, främst engelsktalande, länder.

Ansökan

Ansök till International Baccalaureate

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Milen studies Fine Art at IGES

Milen är senior på IEGS och studerar estetikprogrammet med inriktning konst.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om International Baccalaureate så kommer skolan att kontakta dig.

Internationella Engelska Gymnasiet Södermalm

Internationella Engelska Gymnasiet Södermalm (IEGS)

IEGS ligger i hjärtat av Södermalm i Stockholm. Skolan har en stark akademisk och internationell tradition och vill hjälpa dig att utveckla din fulla potential. Du kan välja att läsa något av fyra svenska nationella program eller International Baccalaureate (IB)-programmet....


Läs mer om Internationella Engelska Gymnasiet Södermalm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Internationella Engelska Gymnasiet Södermalm

Allhelgonagatan 4
11858 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.engelskagymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 2,9

Baseras på 11 recensioner.

En elev
Kortfattat: IEGS är bra om du ska välja IB, och har höga aspirationer i framtiden. Långfattat: Socialt: Eftersom skolan ligger på Södermalm så ska man förvänta sig en väldigt Söderlig-ish stil. Men ändå är folk ganska trevliga och sköna dvs Eftersom folk i IB linjen är ganska diverse så finns det fortfarande mycket "grupper" eller "kl...
Visa hela
Gabbie
Iegs är nog den bästa skola jag gått på, eleverna är trevliga och alla lärare är super investerade i att vi som elever ska lyckas och nå våra mål. Själv läser jag IB och alla våra lärare gör verkligen allt för att vi ska göra så bra ifrån oss som möjligt. Hussystemet gör även skolan mycket roligare då man har annat att göra utanför det akademisk...
Visa hela
Ebba
I am gonna take this in english, since one needs to be prepared to speak it on a daily basis. I am taking IB, and coming from a Swedish school, my knowledge in English has amplified! The teachers really do their best to help us grow, and all the school activties brings us closer, and helps us find friends outside of classes and grades. This is a...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(2,9)
Baseras på 11 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om International Baccalaureate från Internationella Engelska Gymnasiet Södermalm, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill börja på Internationella Engelska Gymnasiet Södermalm
Jag vill byta till Internationella Engelska Gymnasiet Södermalm
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Milen studies Fine Art at IGES
Internationella Engelska Gymnasiet Södermalm

Milen är senior på IEGS och studerar estetikprogrammet med inriktning konst.

Läs mer