RIG / NIU

Idrottsutbildning, (NIU), Orientering

Rudbeck, i Sollentuna
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Orienteringsgymnasiet på Rudbeck!

Tränar du orientering på hög nivå? Är du ambitiös och målinriktad? Vill du kombinera gymnasiestudier med träning på skoltid? Då kanske Orienteringsgymnasiet är något för dig!

Från och med läsåret 2019/2020 erbjuder vi en Nationell idrottsutbildning (NIU) i orientering. Antal platser är 10 stycken. Du läser 700 poäng specialidrott och där ingår orienteringsträning samt teori om bland annat anatomi, fysiologi och kost. Specialidrotten ligger schemalagd på tre dagar i veckan. Undervisningen sker till viss del tillsammans med eleverna på vårt Riksfriidrottsgymnasium. Vi ser stora mervärden för dig som orienterare att kunna träna löpning med Sveriges största löpartalanger med de allra bästa tränarna.

Fina träningsmöjligheter

Det finns en härligt utmanande orienteringsterräng i närheten av Sollentuna, till exempel Järvafältet och Törnskogen. Kommunens nya friidrottshall håller toppklass, här har tränarna sin bas och det är härifrån som träningen utgår. Sollentuna Sim & Sporthall ligger alldeles intill skolan och ger bra möjlighet till alternativ träning som vattenlöpning och simning.

Gymnasiestudier på Rudbeck

Rudbeck är Sollentuna kommuns gymnasieskola och här studerar 2200 elever. Vi har ett högt söktryck och de senaste åren har skolan varit en av Stockholms Läns mest populära gymnasieskolor.

Du läser kurserna enligt programplanen för ditt program. Du som går på Orienteringsgymnasiet kan läsa på:

  • Ekonomiprogrammet
  • Humanistiska programmet
  • Naturvetenskapsprogrammet
  • Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Teknikprogrammet

Ansökan

Du skickar först in enansökan till Svenska Orienteringsförbundet. Ansökan är öppen mellan 1-20 november. Därefter blir du kallad till tester här på Orienteringsgymnasiet. Du måste också ansöka om en gymnasieplats på Rudbeck. Du som bor i Stockholms län, i Gnesta eller Håbo kommun ansöker via Gymnasieantagningen. Du som är skriven i en annan kommun ansöker via antagningskansliet i din hemkommun.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning, (NIU), Orientering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Sollentuna

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning, (NIU), Orientering

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning, (NIU), Orientering så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Rudbeck
Malla Silfverstolpes väg 3
192 51 Sollentuna

Ett av Stockholms läns mest populärara gymnasium

Rudbeck är Sollentuna kommuns gymnasium. Skolan har 2300 elever och över 250 anställda. Skolan ger dig ett mycket stort utbud av kurser, stor valfrihet och möjlighet till många möten. Hos Rudbeck är just du viktig! Skolan har har inte traditionella...

Läs mer om Rudbeck och visa alla program.

Sponsrad