Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Djur: Häst

Realgymnasiet Trollhättan
Programinformation
Trollhättan
Naturbruksprogrammet
(Läs mer) Event
2019-11-07
2019-11-18
2019-11-18
2019-11-19
2019-11-19
2020-01-13

Utbildningsinfo

Prova-på-dag: Djurvård, 21 maj kl. 13-16

Samling: Cafeterian TFRK / Ängens gård

Få en djupare inblick i att arbeta med stora djur, Birgitta Treding från Dalslands Alpacka kommer och håller en presentation och har med sig alpackor från farmen. Du kommer få träffa djuren och lära sig hur man möter och tränar en dem i en aktiv vardag. Dessa alpackor är dessutom tränade till att ta en selfie med! Vi bjuder på lättare förtäring. Ta med oömma kläder!

Anmälan sker via SMS till 070 967 38 03 senast 15/5.

Profilen Häst på Realgymnasiet i Trollhättan

Utvecklas i en av Sveriges snabbast växande branscher

På Häst tränas du i hoppning, dressyr, hästkunskap, ledarskap och mycket annat. Inte minst utvecklas du som entreprenör och får insyn i att driva eget företag inom hästnäringen.

Hästbranschen är en av de snabbast växande i landet och självklart samarbetar Realgymnasiet i Trollhättan med några av de främsta tränarna, ridanläggningarna och ridsportseventen för att ge dig värdefulla kontakter och kunskaper för att lyckas i framtiden.

Årskurs 1

Ditt första år handlar om att du ska få förståelse för hur djur i allmänhet och hästar i synnerhet fungerar. Att studera beteenden hos olika djurslag och lära sig läsa djur är en viktig grund att ha med sig.

Mycket av din tid spenderas naturligtvis också praktiskt i stallet och i sadeln. Under en specialvecka på hösten får du testa flera olika moment inom hippologi och ridsport där du lär dig av erfarna ridlärare och tränare. Efter det första året har du goda grundkunskaper i ridning och djurkunskap, både i teorin och praktiken.

Årskurs 2

Under ditt andra år utvecklar du din kompetens när det gäller hästkunskap och ridning. Entreprenörskap går som en röd tråd genom hela utbildningen och under tvåan utforskar du hästnäringen på djupet.

Nu börjar du även bygga ut ditt kontaktnät och träffar flera olika profiler i branscher. Du fördjupar även din teknik på hästryggen.

Årskurs 3

Under ditt sista år på utbildningen ligger fokus på praktisk hästkunskap och ridning och du har möjlighet att göra delar av din praktik utomlands. Här inspireras du och utvecklar dina kompetenser inom ridsport, event och entreprenörskap. Du får insyn i vad det innebär att planera större evenemang

Fokus ligger även på att du ska utvecklas vidare inom ridsporten, som entreprenör och egen företagare. Du och dina klasskompisar lär er vad det innebär att bedriva företag inom hästnäringen och får nyttiga erfarenheter för framtiden.

Under året vässar du dina kunskaper inför hästskötarexamen och deltar i specialveckor inom entreprenörskap och event.

Efter gymnasiet

Du kan jobba som till exempel:

  • Hästskötare
  • Tävlings- och eventarrangör
  • Foderrådgivare

Efter vidare studier

Du kan jobba som till exempel:

  • Hästutbildare
  • Hippolog
  • Ridlärare
  • Hästtandläkare
  • Ridande polis
  • Hovslagare
  • Seminassistent

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djur: Häst

Som boende i samma kommun som Realgymnasiet Trollhättan söker du till programmet via Antagningskansliet i Trollhättan. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Utbildningsförvaltningen 461 84 TROLLHÄTTAN
Telefon: 0520-49 50 00  
E-post: utbildning@trollhattan.se

Gymnasieexamen

Efter genomförd gymnasieutbildning får du en yrkesexamen. Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet måste du välja att läsa de kurser som behövs för detta.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Häst så kommer skolan att kontakta dig.

Realgymnasiet Trollhättan

Realgymnasiet Trollhättan

I Trollhättan kan du läsa Realgymnasiets etablerade och starka utbildningar Häst, Hund, Djurvård och Natur & äventyr. Skolan finns på 15 orter i hela Sverige och alla utbildningarna är förankrade i arbetslivet och med goda kontakter med företag lokalt, regionalt...


Läs mer om Realgymnasiet Trollhättan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Realgymnasiet Trollhättan

Lasarettsvägen 9
461 52 Trollhättan

 Visa telefonnummer
realgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturbruksprogrammet, Djur: Häst, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.