Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet

Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet passar dig som vill jobba med att bygga och underhålla hus och anläggningar. Under programmets gång får du lära dig hur du bygger säkert, rationellt och hållbart.

Undervisningen på bygg- och anläggningsprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Bygg- och anläggningsprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis golvläggare, murare eller ställningsbyggare.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Karlstad

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.
Realgymnasiet Karlstad
Drottninggatan 21
Karlstad

Välkommen till Realgymnasiet i Karlstad!

Realgymnasiet utvecklas hela tiden och eleverna har möjligheten längs vägen att påverka vad och hur skolan ska göra. Framförallt kan vi erbjuda studenterna högskolebehörighet, ett starkt samarbete med branschen och utlands-APL. Hos Realgymnasiet kan du läsa den grundläggande högskolebehörigheten inom...

Läs mer om Realgymnasiet Karlstad och visa alla program.

Sponsrad