Visa gymnasium.se som: Mobil

PsykologigymnasietVälkommen till Psykologigymnasiet!

Psykologigymnasiet är en unik skola som startade hösten 2007 i stora, ljusa och fräscha lokaler med . nära till buss, pendeltåg och tunnelbana. Psykologigymnasiet erbjuder dig ett specialutformat program med samhällsvetenskaplig inriktning med psykologi och estetprofil.

Psykologigymnasiet - för dig som är intresserad av människors tankar och beteende

Psykologigymnasiet vänder sig till dig som är intresserad av och vill förstå människans tankar, beteende och känslor. Varför beter vi oss som vi gör? Dina studier i psykologi kommer att ge dig kunskaper i olika psykologiska perspektiv. Du kommer lära dig att förstå hur människan fungerar tankemässigt, emotionellt och socialt. Som elev hos oss ska du vara nyfiken, kunna ta ansvar och tycka om att studera.

Vidare ska du vara intresserad av hur samhället och världen fungerar. Varför existerar fattigdom och svält i världen, barnsoldater och barnprostitution? Vad betyder demokrati och mänskliga rättigheter? Hur kan du påverka din omvärld? Vilken värld vill du ha?

Både inlevelsebaserad och traditionell undervisning

Psykologigymnasiet arbetar aktivt med inlevelsebaserad pedagogik (bl a rollspels- och värderingsövningar) såväl som med traditionell undervisning. Programmen ger eleven en gedigen grund i psykologi/juridik och samhällskunskap för fortsatta högskolestudier. Detta är bra grunder att ha med sig då man vill läsa vidare till bland annat psykolog, jurist, polis, socionom, journalist eller lärare. 

Vardag på Psykologigymnasiet

Elever på Psykologigymnasiet studerar i en familjär skola med tydliga spelregler. Undervisningen sker i blockläsningsform, med ett förmiddagspass och ett eftermiddagspass, vilket styr bort från håltimmar.  Varje klass har ett hemklassrum där undervisningen sker. För att följa upp elevens utveckling utformar lärarna gemensamt en individuell utvecklingsplan som uppdateras och efterföljs under elevens studietid, denna utgår från tre områden; elevens kunskapsutveckling, sociala kompetens och personliga utveckling. Målsättningen för Psykologigymnasiet är att arbeta med välutbildade och behöriga gymnasielärare, för att säkra kvaliteten i din utbildning. På skolan finns Café Freud där elever kan köpa morgonfralla, frukt och kaffe/choklad/te.


Är du intresserad och vill veta mer om Psykologigymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Psykologigymnasiet.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt

Andel lärare med leg. och behörighet 2017

Psykologigymnasiet
 62,6%
Solna
 84%
Sverige
 79,6%

Antal elever per lärare 2016

Psykologigymnasiet 16,2
Solna 13,4
Sverige 11,9

Antal elever på skolan år 2016: 97


Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år

Ekonomiprogrammet

  Solna Sverige År
Totalt antal studerande
Genomsnittlig betygspoäng
Andel behöriga till högskola
Andel med examen inom 3 år

Samhällsvetenskapsprogrammet

12,4 92,9 % 52 %
  Solna Sverige År
Totalt antal studerande 38 2016
Genomsnittlig betygspoäng 12,4 13,7 14,2 2016
Andel behöriga till högskola 92,9 % 93,3 % 90,3 % 2016
Andel med examen inom 3 år 52 % 66 % 75 % 2016
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.

OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.
Källa: Skolverket  

PsykologigymnasietIndustrivägen 19
171 48 Solna

 Visa telefonnummer
www.psykologigymnasiet.se

Kontakta Psykologigymnasiet

Recensioner

          (5)
C.D.L   |   2017-03-05
Det är en mysig skola där alla bryr sig om alls, ingen lämnas utanför. Vi har bra lärare och en bra rektor
          (4)
E   |   2017-02-17
Att komma till Psykologigymnasiet känns för mig som att komma hem. Alltid folk som ler och hälsar även om man inte är så bra vänner, och lärarna är underbara - alla har superbra koll på sina ämnen och stöttar en till 100%. De allra flesta (det är klart att det alltid finns lärare man inte funkat så bra med) har fått en speciell plats i mitt hjär...
Visa hela
          (5)
Gabriella   |   2017-02-15
En familjär och enastående skola med lärare som bryr sig och lägger ner tid på dig. Helt underbar pris förtjänande rektor. Duktiga lärare med erfarenheter och goda kunskaper att lära ut. Kan inte beskriva denna skola med negativa ord, det är en livsföränrande skola som får dig att förstå verkligheten och uppskatta att man pluggar. Man kommer all...
Visa hela
Här kan du ställa frågor om Psykologigymnasiet och deras program.


Svar Senaste foruminläggen
1 Utlandsresor och schemat? 2017-02-12   9:a Åker eleverna på utlandsresor? och hur ser schemat ut, blockschema?
2 lärartäthet 2 2011-01-21   L. Varför svarar rektorn på psykologigymnasiet på frågor om antagning, men inte på Marias fråga om lärartäthet, som också finns i detta forum? S...
0 lärartäthet 2009-11-26   maria Hej, Jag ser att ni har 4,6 lärare på 100 elever. Snittet i Sverige är 8,2. Alltså nästan dubbelt så många! Hur gör ni för att hinna med att ge alla elever det de behöver?
2 elever och poäng 2009-01-19   Melanie.C hej! jag skulle vilja fråga hur många elever går i psykologi gymnasiet och hur många poäng behöver man för att kunna komma in? jag skulle vara jätte tacksam för svaren. hej så länge.
Sida:
1

» Ställ ny fråga