Visa gymnasium.se som: Mobil

PsykologigymnasietVälkommen till Psykologigymnasiet!

Psykologigymnasiet är en unik skola som startade hösten 2007 i stora, ljusa och fräscha lokaler med . nära till buss, pendeltåg och tunnelbana. Psykologigymnasiet erbjuder dig ett specialutformat program med samhällsvetenskaplig inriktning med psykologi och estetprofil.

Psykologigymnasiet - för dig som är intresserad av människors tankar och beteende

Psykologigymnasiet vänder sig till dig som är intresserad av och vill förstå människans tankar, beteende och känslor. Varför beter vi oss som vi gör? Dina studier i psykologi kommer att ge dig kunskaper i olika psykologiska perspektiv. Du kommer lära dig att förstå hur människan fungerar tankemässigt, emotionellt och socialt. Som elev hos oss ska du vara nyfiken, kunna ta ansvar och tycka om att studera.

Vidare ska du vara intresserad av hur samhället och världen fungerar. Varför existerar fattigdom och svält i världen, barnsoldater och barnprostitution? Vad betyder demokrati och mänskliga rättigheter? Hur kan du påverka din omvärld? Vilken värld vill du ha?

Både inlevelsebaserad och traditionell undervisning

Psykologigymnasiet arbetar aktivt med inlevelsebaserad pedagogik (bl a rollspels- och värderingsövningar) såväl som med traditionell undervisning. Programmen ger eleven en gedigen grund i psykologi/juridik och samhällskunskap för fortsatta högskolestudier. Detta är bra grunder att ha med sig då man vill läsa vidare till bland annat psykolog, jurist, polis, socionom, journalist eller lärare. 

Vardag på Psykologigymnasiet

Elever på Psykologigymnasiet studerar i en familjär skola med tydliga spelregler. Undervisningen sker i blockläsningsform, med ett förmiddagspass och ett eftermiddagspass, vilket styr bort från håltimmar.  Varje klass har ett hemklassrum där undervisningen sker. För att följa upp elevens utveckling utformar lärarna gemensamt en individuell utvecklingsplan som uppdateras och efterföljs under elevens studietid, denna utgår från tre områden; elevens kunskapsutveckling, sociala kompetens och personliga utveckling. Målsättningen för Psykologigymnasiet är att arbeta med välutbildade och behöriga gymnasielärare, för att säkra kvaliteten i din utbildning. På skolan finns Café Freud där elever kan köpa morgonfralla, frukt och kaffe/choklad/te.


Är du intresserad och vill veta mer om Psykologigymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Psykologigymnasiet

Program

Högskoleförberedande program
Samhällsvetenskapsprogrammet Ort Recensioner
Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap Stockholm          
(1)
Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap + Teater - Särskild variant Stockholm

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Psykologigymnasiet.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt

Statistik

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

Psykologigymnasiet
 72,0%
Solna
 78,5%
Sverige
 80,6%

Antal elever per lärare 2017

Psykologigymnasiet 21,4
Solna 14,3
Sverige 11,7

Antal elever på skolan år 2017: 143


Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år

Ekonomiprogrammet

  Solna Sverige År
Totalt antal studerande
Genomsnittlig betygspoäng
Andel behöriga till högskola
Andel med examen inom 3 år

Samhällsvetenskapsprogrammet

14,7 100,0 % .
  Solna Sverige År
Totalt antal studerande 93 2017
Genomsnittlig betygspoäng 14,7 14,0 14,4 2017
Andel behöriga till högskola 100,0 % 87,8 % 90,9 % 2017
Andel med examen inom 3 år . . . 2017
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.

OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.
Källa: Skolverket  

Hitta till skolan

Psykologigymnasiet

Industrivägen 19
171 48 Solna

 Visa telefonnummer
www.psykologigymnasiet.se


Recensioner

Andreas   |   2017-06-20
Är den här skolan bra? Ja det är den men en 5 är den inte enligt mig, skälva personerna i skolan är snälla och trevliga, både elever som personalen. Mitt porblem ligger i att skolan är liten med lite för många elever på lite för lite utrymme. vilket leder till att jag kan känna mig fångad på ett sätt man synns alltid, men manfår gå ut på raster ...
Visa hela
          (4)
Anonym   |   2017-06-18
Skolan är bra och lärarna håller, men jag tycker att ens röst blir hörd om man håller med alla andra. En åsikt som ska va delad är feminism, personligen så delar jag inte den åsikten och tycker den är ganska dåligt framställd i dag, och om man inte håller med så får man en dålig bild om sig.
          (2)
C.D.L   |   2017-03-05
Det är en mysig skola där alla bryr sig om alls, ingen lämnas utanför. Vi har bra lärare och en bra rektor
          (5)