Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Praktiska gymnasiet Trollhättan
Programinformation
Trollhättan
Antal elever: cirka 10 (.)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 100,0
    (medelvärde: 158,5) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-11-28

Film

Varför ska du söka till Praktiska gymnasiet i Trollhättan? Det finns två stora fördelar, se mer i videon. 

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Om utbildningen

Fordons- och transportprogrammet med inriktning på personbil på Praktiska Gymnasiet i Trollhättan

Välkommen till Fordons- och transportprogrammet på Praktiska Gymnasiet i Trollhättan. Under din treåriga lärlingsutbildning kommer du lära dig att bli serviceinriktad, få erfarenhet av att arbeta i en fordonsverkstad, att arbeta med datorer samt att arbeta med dina händer. Fordons- och transportprogrammet är em bred utbildning vilket leder till att du skaffa dig ett underhållande och varierat jobb när du är klar. Du kommer studera en bransch som är i ständig utveckling vilket betyder att du ständigt kommer ställas inför olika utmaningar i ditt framtida arbetsliv.

Du kommer få kunskaper om allt från tekniken i olik fordon, till hantering av transport. Just datahantering är en väsentlig del i transportbranschen, på grund av detta kommer du få arbeta med hur man bästa sätt hanterar olika datasystem som är viktigt för just ditt arbete. Självständigt arbete är ett krav inom branschen, utbildningen lägger därför fokus på att utveckla din förmåga att själv lösa problem.

Fordons- och transportprogrammet med inriktning på personbil

Vill du bli personbilsmekaniker behöver du lära dig felsöka, reparera och utföra service på lätta fordon. Då är det här den perfekta utbildningen för dig! Ett treårigt program med både teori och praktik!

Välkommen med din ansökan till Fordons- och transportprogrammet med inriktning på personbil på Praktiska Gymnasiet i Trollhättan

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Trollhättan söker du till programmet via Antagningskansliet i Trollhättan. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Utbildningsförvaltningen 461 84 TROLLHÄTTAN
Telefon: 0520-49 50 00  
E-post: utbildning@trollhattan.se

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Trollhättan

Praktiska gymnasiet Trollhättan

Praktiska Gymnasiet i Trollhättan- hälften skola och hälften praktik

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Trollhättan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Trollhättan

Lasarettsvägen 17
461 52 Trollhättan

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil från Praktiska gymnasiet Trollhättan, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: