Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Praktiska gymnasiet Skellefteå
Programinformation
Skellefteå
Antal elever: cirka 20 (.)
Handels- och administrationsprogrammet

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Om utbildningen

Bli marknadsförare eller butikssäljare på Handels- och administrationsprogrammet!

Är du en person som gillar att jobba med försäljning? Är det så att du brinner för god service och går och funderar på att starta eget företag i framtiden? Om du väljer att gå programmet Handel och administration kommer du få en bred utbildning med flera olika arbetsmöjligheter.

Centrala delar i utbildningen på Praktiska Gymnasiet i Skellefteå kommer vara administration, ekonomi, försäljning och service. Programmet Handel och administration förbereder dig för anställning på ett företag men också för att kunna öppna eget.

Handel och Service - Fokus på inköp, försäljning och marknadsföring

På inriktningen Handel och service kommer du att stortrivas om du är intresserad av att arbeta med inköp, försäljning och marknadsföring. Under inriktningen kommer du bland annat lära dig hur handel och service ser ut på webben eftersom internet-handel blir allt vanligare. Du kan också välja att fördjupa dig i marknadsföring genom att läsa om skyltning och reklam. Efter studenten kommer du kunna jobba som butikssäljare, marknadsförare eller varumottagare. Kurser som ingår är:

  • Personlig försäljning 1
  • Praktisk marknadsföring 1
  • Affärsutveckling och ledarskap
  • Inköp 1
  • Näthandel 1
     

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska gymnasiet ger dig möjligheten att bli högskolebehörig och Handels- och administrationsprogrammet på Praktiska gymnasiet Skellefteå är inget undantag. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Skellefteå söker du till programmet via Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
E-post: gymnasieantagningen@vindeln.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Skellefteå

Praktiska gymnasiet Skellefteå

Praktiska gymnasiet Skellefteå – För dig som vill göra praktik

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Skellefteå och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Skellefteå

Åsgatan 24
931 41 Skellefteå

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service från Praktiska gymnasiet Skellefteå, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: