Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Skogsbruk - Skogsvård

Önnestadsgymnasiet, i Önnestad
Antal elever
Antal elever: cirka 220 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 211,5)
Antal elever
Antal elever: cirka 220 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 211,5)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Skogsvård – ett fritt jobb nära naturen

Yrkesutgång Skogsvård ger dig bred och omfattande kunskap om hur skogen ska vårdas på bästa sätt. Som skogsvårdare har man ett härligt, stimulerande och ansvarsfullt jobb ute i naturen.

Önnestadsgymnasiet har dessutom en specialkurs om hur ädellövskog ska skötas. Utbildningen leder till ett härligt, stimulerande och ansvarsfullt jobb ute i naturen, vilket är den exklusiva vardagen för en skogsvårdare. Efterfrågan på skogsvårdare i såväl Sverige som övriga Europa är stor. Skogsvårdaren sköter manuella arbeten som maskinföraren har svårt att utföra, till exempel röjning, plantering och ädellövsföryngring.

Sammanfattning av Skogsvårdare (3 år)

  • Artkunskap, växter, djur 
  • Tolkning och upprättning av skogsbruksplan 
  • Motorsåg-, röjsåg- och skogsskötselutbildning
  • 15 veckors APL inom utbildningen
  • Gymnasiearbete
Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Skogsbruk - Skogsvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Skogsbruk - Skogsvård så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Önnestadsgymnasiet
Skolgatan 37
29173 ÖNNESTAD

Önnestadsgymnasiet – ett naturbruksgymnasium i Skåne

Önnestadsgymnasiet är skolan för dig med intresse för natur, skog, djur eller lantbruk, och som vill plugga naturbruk på riktigt. Med fem inriktningar och hela 11 yrkesutgångar erbjuder vi en utbildningsflora utöver det vanliga. Dessutom bedrivs våra studier i en...

Läs mer om Önnestadsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad