Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Hästhållning - Hästskötare

Önnestadsgymnasiet, i Önnestad
Antal elever
Antal elever: cirka 220 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 211,5)
Antal elever
Antal elever: cirka 220 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 211,5)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Du och hästen i centrum

Efter tre lärorika år på Önnestadsgymnasiet står dörrarna öppna till alla tänkbara yrken inom den expansiva hästbranschen. Via yrkesutgång Hästskötare kan du även läsa vidare till hippolog vid SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, eller till något helt annat såsom sjuksköterska på högskolan.

Med en yrkesexamen i bagaget är du mycket attraktiv på arbetsmarknaden och kan uppgradera din kompetens ytterligare genom Ridsportförbundets utbildningar. Hästen står i centrum under hela utbildningstiden.

Du tränas i hoppning, dressyr, ledarskap, hästkunskap och mycket mer. Eget ridhus, galoppbana, skrittmaskin, terrängträningsbana, paddock, samt stor gräsbana med pulvermangrav är några av faciliteterna som förenar nytta med nöje i denna drömutbildning.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning - Hästskötare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning - Hästskötare så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Önnestadsgymnasiet
Skolgatan 37
29173 ÖNNESTAD

Önnestadsgymnasiet – ett naturbruksgymnasium i Skåne

Önnestadsgymnasiet är skolan för dig med intresse för natur, skog, djur eller lantbruk, och som vill plugga naturbruk på riktigt. Med fem inriktningar och hela 11 yrkesutgångar erbjuder vi en utbildningsflora utöver det vanliga. Dessutom bedrivs våra studier i en...

Läs mer om Önnestadsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad