Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Design och produktutveckling

NTI Helix
Programinformation
Borlänge
Antal elever: 26 (år 1)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 177,5
    (medelvärde: 214,8) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2021-04-21

Om utbildningen

DESIGN OCH PRODUKTUTVECKLING

Teknikprogrammet med inriktningen design och produktutveckling är ett högskoleförberedande program och passar dig som vill kombinera teknik med ett intresse för design. Med estetiska och tekniska medel lär du dig att ta fram nya eller att utveckla redan befintliga produkter. Du lär dig om olika designmetoder och om designprocessens olika delar, du arbetar med hela processen från design till färdig produkt. Datorstyrd design och konstruktion är centralt.

På teknikprogrammet utvecklar du dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. På NTI Gymnasiet belyser vi teknikens roll i samspelet mellan människa och natur med hänsyn till hållbar utveckling. Under sin utbildning hos oss utvecklar du dina kunskaper om fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer. 

Inriktning: Design och Produktutveckling

Inriktningen ger dig kunskaper om och färdigheter inom design och produktutveckling där datorstyrd design samt konstruktion är centrala. Du får också lära dig att behandla designprocess och designmetodik. Du kommer att arbeta med din färg- och formkänsla men också med att lösa problem och öva upp din kreativa förmåga. 

Fördjupning: Innovation design

Du läser påbyggnadskurser inom design, vilket förbereder dig extra inför vidareutbildningar inom t.ex. industridesign och produktutveckling eller inom andra områden där teknik och design möts. 

E-sport och Idrottsprofil

På NTI Helix kan du kombinera dina studier med E-sportsprofil eller idrottsprofil. 

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design och produktutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Design och produktutveckling

Du söker programmet via Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design och produktutveckling så kommer skolan att kontakta dig.

NTI Helix

NTI Helix i Borlänge

Helixgymnasiet har bytt namn till NTI Helix och är en del av NTI Gymnasiets gymnasieskolor runt om i landet. Vi har en lång historia som gymnasium i Borlänge, Helixgymnasiet grundades 2005. Vi kommer att fortsätta att driva vår skola precis...


Läs mer om NTI Helix och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Helix

Jussi Björlings Torg 1
784 33 Borlänge

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Design och produktutveckling från NTI Helix, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: