Naturbruksgymnasiet Kalmar

Ingelstorpgymnasiet utanför KalmarVälkommen till Naturbruksgymnasiet Kalmar!

Vi är ett naturbruksgymnasium, naturskönt beläget 11 km väster om Kalmar C. Vi har riksintag och internat vilket gör att du kan söka våra utbildningar var du än bor i landet. På Naturbruksgymnasiet Kalmar kan du läsa utbildningarna Häst- och ridsport, Lantbruk, Entreprenad, Djurvård/Djursjukvård, Skogsbruk och Naturvetenskaplig profil.

Naturbruksprogrammet är för dig som har ett stort intresse för djur, natur, skog och teknik!

Därför finns möjligheter för dig att välja din egen, unika väg hos oss. Alla erbjuds grundläggande högskolebehörighet.

Den största skillnaden med naturbruksgymnasium är att du läser i en spännande och inspirerande miljö, tillsammans med andra elever som delar ditt intresse för djur, natur, skog och teknik. Skolan och elever jobbar tillsammans för att hitta lämpliga och utvecklande praktikplatser, både i Sverige och utomlands.

Vår skogsutbildning har lång tradition inom skogsnäringen. Vi följer med i utvecklingen.

Vår utbildning ger dig en bred grundläggande skoglig utbildning för vanligt förkommande arbetsuppgifter inom skogsbruket som maskinförare, skogsvårdare, motormanuell avverkning, virkesmätning m.m.

Vi har mer än 50-års erfarenhet som utbildare inom skogsbruk. Det gör att skolan har varit med om hela den skogliga skötsel- och mekaniseringsutvecklingen. Detta sporrar skolan att alltid hålla sig i framkant både gällande teknik och metodik i utbildningen. Vid skogsinriktningen är det självklart att integrera teoretiska ämnen med skogliga, vilket ger en bredare helhetsbild och en tydlighet när teorin sätts in i sitt sammanhang.

Skolan har tillgång till skog i olika åldrar ocht träslag, artrika ängar, vattendrag, med höga naturvärden och välslutna produktionsskogar. Skolan använder nya skotare i utbildningen.
Därför känns det självklart att efter ett teoripass fortsätta den praktiska delen i ”lektionssalen” utanför klassrumsfönstret.

Skolan samarbetar med skogsnäringen och bra praktik erbjuds i utbildningen.
Du har god möjlighet att läsa in grundläggande behörighet samt särskild behörighet till högskolan.

Vill du flytta hemifrån?

Naturbruksgymnasiet Kalmar har omkring 130 elever och många av dem bor på skolans internat under veckorna. Att bo på internat är utvecklande och spännande. Många känner att de mognar under sin tid som internatelev. Du skaffar dig vänner för livet som du kan plugga, sporta och umgås med i och utanför skolan. Skolan erbjuder också roliga aktiviteter och fritidsledare finns på plats hela tiden.

Elevboende

Det finns enkelrum, dubbelrum och villor. Du som elev kan önska boendeform som skolan försöker möta så långt det går. Rummen är möblerade, men det finns också utrymme för dina egna prylar, textilier och annat som gör att du kan känna dig som hemma! Städning av rummen görs av eleverna medan gemensamma utrymmen sköts av skolans personal.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksgymnasiet Kalmar , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar - Naturbruksgymnasiet Kalmar

Yrkesprogram
Naturbruksprogrammet Ort Recensioner
Naturbruksprogrammet, Djur: Djurvård Kalmar
Naturbruksprogrammet, Djur: Häst & ridsport Kalmar
Naturbruksprogrammet, Lantbruk Kalmar
Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Entreprenad Kalmar
  • = Riksintag

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksgymnasiet Kalmar .

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors

www.nbgkalmar.se

Kontakta Naturbruksgymnasiet Kalmar

Fanny   |   2017-10-13
Bra lärare, jättebra mat, och man får vänner för livet. De 3 bästa åren i mitt liv!
Vilma   |   2017-10-06
Mycket bra och rolig utbildning. Rekommenderar starkt.
Skogsmullen#1   |   2017-10-06
Bra grejer,fina maskiner med ny teknologi och variation i storlek.

Forum om Naturbruksgymnasiet Kalmar

Här kan du ställa frågor om Naturbruksgymnasiet Kalmar och deras program.

Svar Senaste foruminläggen
1 Studiebesök före ansökningstiden går ut 2009-01-14   Liliane Vår dotter vill komma på studiebesök till er skola, helst innan hon ska göra sin ansökan. Vi fick info om ert öppethus i höstas för sent och jag har ringt o pratat med er om ett besök. Nu är d...
Sida:

» Ställ ny fråga