Estetiska programmet

Estetiska programmet

Midgårdsskolan, i Umeå
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 217,5
(medelvärde: 258,1)
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 217,5
(medelvärde: 258,1)

Om utbildningen

Estetiska programmet passar dig som vill utveckla din kreativa och konstnärliga förmåga inom dans, teater, bild eller musik. Under programmets gång får du lära dig att tolka, uppleva och skapa konst och kultur i grupp och individuellt.

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program och förbereder dig inför fortsatta studier inom konstnärliga, samhällsvetenskapliga och humanistiska områden på universitet, högskola, yrkeshögskola eller folkhögskola. Efter avslutade studier kan du exempelvis vidareutbilda dig till grafisk formgivare, dansare, skådespelare och webbdesigner.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
Mejladress: gymnasieantagningen@vindeln.se
Midgårdsskolan
Umestan
90347 Umeå

Midgårdsskolan i Umeå

På Midgårdsskolan i Umeå får du utvecklas inom ditt intresseområde oavsett om det är musik, teater, film, dans, konst, design, företagande eller miljö. Skolan är Umeås kultur- och mediegymnasium och alla utbildningarna är högskoleförberedande, vilket innebär att du kan studera...

Läs mer om Midgårdsskolan och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
E
27 feb 2023
Fantastisk skola

Hade de 3 bästa åren på Midgårdsskolan, teaterprogrammet. Lärarna var otroligt kunniga och de fick en att känna sig välkommen, fri och stöttad. Det märktes att de brann för sitt...

Visa hela
Sponsrad