Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö

Kunskapsgymnasiet Göteborg
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 40 (.)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 175,0
    (medelvärde: 217,3) * statistik från 2021
Kunskapsgymnasiet Göteborg Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö

Om utbildningen

Teknikprogrammet inriktning Samhällsbyggande & miljö på Kunskapsgymnasiet Göteborg

På teknikprogrammet får du ta del av Kunskapsgymnasiets studiesätt och gör studiebesök på olika byggprojekt. Du får också lära dig att använda ett avancerat CAD-program. Viktiga ämnen på programmet är teknik, matematik, fysik, engelska och svenska. Yrken du kan inrikta dig mot efter utbildningen är teknikutvecklare, platschef och ingenjör.

Årskurs 1

Teknikutvecklingsprocessen står i fokus under ditt första år. Du får lära dig hur ett tekniskt projekt ser ut från idé till färdig produkt.

Årskurs 2

Nu startar din programinriktning. Du kommer att arbeta med arkitektur, hållbart samhällsbyggande och miljö. Du gör studiebesök hos aktörer i byggprocessen som t.ex. forskare, stadsplanerare och arkitekter. Med hjälp av avancerade CAD-program ritar du egna hus.

Årskurs 3

Du kommer att studera byggprocessen, från planering och konstruktion till ledarskap och organisation. Nu infaller dina individuella kursval.

Årskurs 4 (T4)

Under ditt fjärde år fördjupar du dina kunskaper i teknik ytterligare och gör en längre praktik. Dina kunskaper kommer att vara mycket eftertraktade när du lämnar ditt fjärde teknikår och kommer att ha goda möjligheter till anställning på ett byggföretag.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Reportage

Isac: ”Mitt gymnasieval känns som en säker väg”

Han tredje året på naturprogrammet, tycker det bästa med sin skolan är den gemenskap han fått med lärare och elever och funderar på att bli arkitekt eller kiropraktor.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö så kommer skolan att kontakta dig.

Kunskapsgymnasiet Göteborg

Kunskapsgymnasiet Göteborg - Mer än kunskap

På Kunskapsgymnasiet får du en utbildning som gör dig redo för livet – inte bara för nästa prov. I en inkluderande miljö utvecklas du och växer som person. Kunskapsgymnasiets lärare brinner för att undervisa och är mycket engagerade i din...


Läs mer om Kunskapsgymnasiet Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Kunskapsgymnasiet Göteborg

Fabriksgatan 26
412 51 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.kunskapsgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö från Kunskapsgymnasiet Göteborg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Kunskapsgymnasiet Göteborg
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Isac: ”Mitt gymnasieval känns so...
Kunskapsgymnasiet Göteborg

Han tredje året på naturprogrammet, tycker det bästa med sin skolan är den gemenskap han fått med lärare och elever och funderar på att bli arkitekt eller kiropraktor.

Läs mer