Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö

Kunskapsgymnasiet Göteborg
Programinformation
Ort: Göteborg
Antal elever: 19 (år 1)
Utbildningstyp: Teknikprogrammet
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 236,6
Lägsta: 210

Utbildningsinfo

Teknikprogrammet i samarbete med NCC - på Kunskapsgymnasiet Göteborg

Teknikprogrammet i samarbete med NCC på Kunskapsgymnasiet Göteborg

I samarbete med bygg- och fastighetsutvecklingsföretaget NCC driver Kunskapsgymnasiet en utbildning med spetskompetens inom det tekniska området. Genom skolans arbetssätt och NCC:s expertkunskaper inom teknik, byggnation och inte minst miljökunnande, erbjuds du en utbildning utöver det vanliga.

Dina år på Kunskapsgymnasiets teknikprogram

Redan på programmets kick-off sätter NCC prägel på studierna och under ditt första år kommer du att möta spännande föreläsare och göra studiebesök på aktuella NCC-projekt. År två intensifieras samarbetet på inriktningen Samhällsbyggande och miljö. Du får en egen dator och tillgång till ett avancerat CAD-program. Experter med spetskompetens deltar i undervisningen och du kommer löpande att kunna arbeta med riktiga case tillsammans med NCC.

En ledarskapsutbildning, en mentor från NCC samt undervisning på NCC eller ute på en arbetsplats bygger ytterligare dina kompetenser och ökar kontakterna med världen utanför skolan.

Redan i årskurs tre har du praktik och gör en studieresa till ett land där NCC är verksamt. Väljer du att söka ett extra valbart fjärde år på programmet, kommer du som 4-års elev ha mycket goda chanser till en anställning direkt efter studierna. *Ansökan till ett fjärde år på Kunskapsgymnasiet kan tidigast göras våren 2016.

Dina möjligheter efter inriktning Samhällsbyggande och miljö

När du väljer Samhällsbyggande och miljö kan du söka till högskolans tekniska utbildningar genom att i programfördjupningen eller inom det individuella valet läsa de kurser som ger behörighet. På programmet studerar du teknik, matematik, fysik, engelska och svenska. Exempel på yrken du kan inrikta dig mot efter utbildningen är teknikutvecklare, platschef och ingenjör.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Som elev på Kunskapsgymnasiet får du lära dig att sätta upp dina egna mål och vad som behövs för att nå dit. Du får vara med och forma din utbildning och på så sätt känner du dig mer delaktig, vilket gör att du verkligen vill lära dig och utvecklas!

Kolla in videon om du vill veta mer om hur det är att gå på Kunskapsgymnasiet.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö

Som boende i samma kommun som Kunskapsgymnasiet Göteborg söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@grkom.se

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet på Kunskapsgymnasiet Göteborg är ett högskoleförberedande gymnasieprogram.

Reportage

Kunskapsgymnasiet Göteborg

"Lärarna på Kunskapsgymnasiet Göteborg är jättebra!"

Läs mer Kunskapsgymnasiet Göteborg

Tatjana läser Ekonomiprogrammet på Kunskapsgymnasiet i Göteborg. "Kunskapsgymnasiet är en mysig skola och jag trivs verkligen bra med både kompisar och lärare." berättar hon. Läs hela reportaget för att få veta mer om hur det är att gå på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö så kommer skolan att kontakta dig.

Kunskapsgymnasiet Göteborg

Kunskapsgymnasiet Göteborg

Kunskapsgymnasiet Göteborg – med ditt resultat i fokus

Kunskapsgymnasiet ligger i Gårda, med promenadavstånd till centrala Göteborg. Överallt på skolans fyra våningsplan pågår det verksamhet. Lektioner och seminarier blandas med individuella handlednings­samtal och workshops. Kunskapsgymnasiets lärare arbetar med att hjälpa alla elever att antingen komma ikapp eller att...


Läs mer om Kunskapsgymnasiet Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Kunskapsgymnasiet Göteborg

Fabriksgatan 26
412 51 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.kunskapsgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö, fyll i följande uppgifter:

Reportage
"Lärarna på Kunskapsgymnasiet Gö...

Tatjana läser Ekonomiprogrammet på Kunskapsgymnasiet i Göteborg. "Kunskapsgymnasiet är en mysig skola och jag trivs verkligen bra med både kompisar och lärare." berättar hon. Läs hela reportaget för att få veta mer om hur det är att gå på skolan!

Läs mer