Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Estetiska programmet

Estetiska programmet, Musik: Musikproduktion

Kulturama Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 580 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 165,0
(medelvärde: 268,4)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 580 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 165,0
(medelvärde: 268,4)
Få mer information om programmet 👍

Estetiska programmet, Musik: Musikproduktion

Estetiska programmet, Musik: Musikproduktion

Musik - Musikproduktion

Drömmer du om att producera din egen och andras musik? Vill du lära dig dataprogram som används i musik- och medieproduktion? Är du intresserad av att arbeta mot TV, radio, datorspel, reklam- och musikbranschen? Då är profilen Musikproduktion det rätta valet för dig!

Profilens inriktning
På profilen Musikproduktion fokuserar du på din individuella utveckling som musikproducent. Du får lära dig program som Logic och Pro Tools inom musik- och medieproduktion samt utveckla dina kunskaper inom ensemblespel, instrument/sång och musikteori.

Profilen består av tre programfördjupningar: Musikproduktion, Arrangering och komposition samt Medieproduktion.

Undervisningen i musikproduktion och medieproduktion blandar teori med praktiska övningar med fokus på kreativa processer mot medier som t.ex. TV, radio, datorspel, reklam- och musikbranschen.

I arrangering och komposition ges möjlighet att fördjupa sig i sina låtar och produktioner genom att analysera och bearbeta olika beats och genrer.

Lokaler
Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. Elever på Musikproduktion har tillgång till flera fullbestyckade musikstudios med kontrollrum, flera musikredigeringsrum, övningsrum samt flera ensemble- och musikteorisalar.

Produktioner och samarbeten
Som elev på musikproduktionslinjen kommer du varje år att framföra dina låtar på någon av skolans alla scener. Musikproduktion har tät kontakt med profilerna Singer/songwriter och Artist & Musiker, vilket ger goda möjligheter till samarbete. Dessutom finns det samarbete med flera skivbolag och konsertarrangörer, vilket gör Kulturama till en branschrelevant skola.

Information för ansökan
Ansökningskod: Musik ESMUS, Musikproduktion
Program: Estetiska programmet
Inriktning: Musik
Profil: Musikproduktion

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik: Musikproduktion, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Fortsatta studier

Efter gymnasiet

Det Estetiska programmet är högskoleförberedande och ger dig möjlighet att söka vidare till högskolans eller universitetens samhällsvetenskapliga, ekonomiska, humanistiska och konstnärliga utbildningar.

Efter avslutad utbildning på Kulturama musikproduktionslinje är du rustad att fortsätta studera vidare på folk- och musikhögskola, eller ge dig ut i branschen direkt för vidare äventyr. Många av våra tidigare elever är numera etablerade inom ett brett fält av musikbranschen som sångare, musiker och musikproducenter.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik: Musikproduktion

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Få kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik: Musikproduktion så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kulturama Gymnasium
Virkesvägen 21
104 32 Stockholm

Kulturama Gymnasium – en unik miljö för estetisk utveckling! 

Vi på Kulturama Gymnasium vill ge våra elever det bästa av två världar. Här får du teoretiska kunskaper som ger dig högskolebehörighet samt estetisk undervisning som gör det möjligt för dig att utveckla ditt intresse. Kombinationen av teoretiska och estetiska...

Läs mer om Kulturama Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad