Estetiska programmet, Musik: Musikproduktion

Kulturama Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 540 (.)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 160,0
    (medelvärde: 265,7) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-22

Estetiska programmet, Musik: Musikproduktion

Estetiska programmet, Musik: Musikproduktion

Musik - Musikproduktion

Drömmer du om att producera din egen och andras musik? Vill du lära dig dataprogram som används i musik- och medieproduktion? Är du intresserad av att arbeta mot TV, radio, datorspel, reklam- och musikbranschen? Då är profilen Musikproduktion det rätta valet för dig!

Profilens inriktning
På profilen Musikproduktion fokuserar du på din individuella utveckling som musikproducent. Du får lära dig program som Logic och Pro Tools inom musik- och medieproduktion samt utveckla dina kunskaper inom ensemblespel, instrument/sång och musikteori.

Profilen består av tre programfördjupningar: Musikproduktion, Arrangering och komposition samt Medieproduktion.

Undervisningen i musikproduktion och medieproduktion blandar teori med praktiska övningar med fokus på kreativa processer mot medier som t.ex. TV, radio, datorspel, reklam- och musikbranschen.

I arrangering och komposition ges möjlighet att fördjupa sig i sina låtar och produktioner genom att analysera och bearbeta olika beats och genrer.

Lokaler
Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. Elever på Musikproduktion har tillgång till flera fullbestyckade musikstudios med kontrollrum, flera musikredigeringsrum, övningsrum samt flera ensemble- och musikteorisalar.

Produktioner och samarbeten
Som elev på musikproduktionslinjen kommer du varje år att framföra dina låtar på någon av skolans alla scener. Musikproduktion har tät kontakt med profilerna Singer/songwriter och Artist & Musiker, vilket ger goda möjligheter till samarbete. Dessutom finns det samarbete med flera skivbolag och konsertarrangörer, vilket gör Kulturama till en branschrelevant skola.

Information för ansökan
Ansökningskod: Musik ESMUS, Musikproduktion
Program: Estetiska programmet
Inriktning: Musik
Profil: Musikproduktion

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik: Musikproduktion, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Efter gymnasiet

Det Estetiska programmet är högskoleförberedande och ger dig möjlighet att söka vidare till högskolans eller universitetens samhällsvetenskapliga, ekonomiska, humanistiska och konstnärliga utbildningar.

Efter avslutad utbildning på Kulturama musikproduktionslinje är du rustad att fortsätta studera vidare på folk- och musikhögskola, eller ge dig ut i branschen direkt för vidare äventyr. Många av våra tidigare elever är numera etablerade inom ett brett fält av musikbranschen som sångare, musiker och musikproducenter.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik: Musikproduktion

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik: Musikproduktion så kommer skolan att kontakta dig.

Kulturama Gymnasium

Det är något unikt med Kulturama! Här får man vara sig själv.Det här är två meningar som vi ofta får höra när våra elever beskriver skolan, och det är vi stolta över. Att trivas under sin gymnasietid handlar både om...


Läs mer om Kulturama Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Kulturama Gymnasium

Kulturama Gymnasium

Virkesvägen 21
104 32 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.kulturama.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Musik: Musikproduktion från Kulturama Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill börja/byta till Kulturama Gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information