Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Estetiska programmet

Estetiska programmet, Musik: Musikal

Kulturama Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 580 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 165,0
(medelvärde: 268,4)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 580 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 165,0
(medelvärde: 268,4)
Få mer information om programmet 👍

Estetiska programmet, Musik: Musikal

Tycker du att musikal verkar spännande och utmanande? Vill stå på scen och uttrycka dig på fler sätt än ett? Vår musikalutbildning innefattar både sång, dans och teater!


Profilens innehåll

På profilen Musikal får du både sjunga, dansa och skådespela. Du kommer att få arbeta både i grupp och individuellt tillsammans med våra lärare som är eller har varit yrkesverksamma som musikalartister, sångare, dansare, koreografer och skådespelare.

I ämnet  Sång lägger vi stor vikt vid sångteknik och ditt sceniska uttryck. Du får sjunga både solo och i ensemble och vi sjunger många olika genrer men med tyngdpunkt på musikal.

I ämnet  Dans fokuserar vi på stilkänsla, rytmisk förståelse och teknik. Vi dansar främst jazzdans och klassisk balett men du kommer även kunna välja fler dansgenrer som individuellt val. Du stärker din känsla för rörelse, sceniskt uttryck och förmåga att vara aktiv i skapande processer.

I ämnet  Sceniskgestaltning(skådespelarträning) får du lära dig att bygga en rollkaraktär, tolka och analysera pjäser samt arbeta med din sceniska närvaro. Tidigt i utbildningen sätter vi ihop ämnena till en helhet och du får scenvana genom att medverka regelbundet i föreställningar på Kulturamas egna scener.

Lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak.

Elever på Musikal har tillgång till flera teatersalar, danssalar och sångsalar.

Produktioner och samarbeten
Under de tre åren på musikalgymnasiet gör vi ett flertal sceniska framträdanden. Sångkonserter varvas med mindre musikalföreställningar. Varje år genomför vi även en stor vintershow tillsammans med profilen Dans. Det tredje året arbetar vi med en slutproduktion som innebär ett gediget arbete och mynnar ut i en helaftonsföreställning. Musikaler som vi tidigare gjort är bland annan The Wedding Singer, Jesus Christ Superstar, 9 to 5, Chicago, Songs for a new world, Sister Act m.fl.

Information för ansökan

Ansökningskod:Musik ESMUS, Musikal

Program:Estetiska programmet

Inriktning:Musik

Profil:Musikal

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik: Musikal, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Fortsatta studier

Efter gymnasiet

Det Estetiska programmet är högskoleförberedande och ger dig möjlighet att söka vidare till högskolans eller universitetens samhällsvetenskapliga, ekonomiska, humanistiska och konstnärliga utbildningar.

Efter avslutad utbildning finns många alternativ för vidare studier och yrkesval. Vi ser att många av våra elever fortsätter både som sångare, dansare, skådespelare och musikalartister. De sprids ofta till utbildningar både utomlands och i Sverige såsom de konstnärliga högskolorna eller Kulturamas vuxenutbildning där du får 20% rabatt på avgiften om du tagit studentexamen från Kulturama gymnasium.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik: Musikal

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Få kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik: Musikal så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Förälder
23 nov 2021
Grymt bra och fin skola

Jag är förälder. Så fort jag kom hit så blev jag superfint bemött! Min dotter har varit supernöjd och utvecklats ofattbart mycket under dessa år!

4/5
Anonym
25 okt 2021
Bra val!

Att gå på kulturama är superkul, man är bland massa kreativa coola människor dagligen. Musikal linjen är superkul om man har ett stort intresse för musikaler eller vill utveckla...

Visa hela
Kulturama Gymnasium
Virkesvägen 21
104 32 Stockholm

Kulturama Gymnasium – en unik miljö för estetisk utveckling! 

Vi på Kulturama Gymnasium vill ge våra elever det bästa av två världar. Här får du teoretiska kunskaper som ger dig högskolebehörighet samt estetisk undervisning som gör det möjligt för dig att utveckla ditt intresse. Kombinationen av teoretiska och estetiska...

Läs mer om Kulturama Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad