Estetiska programmet

Estetiska programmet, Musik: Artist & Musiker

Kulturama Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 580 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 165,0
(medelvärde: 268,4)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 580 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 165,0
(medelvärde: 268,4)
Få mer information om programmet 👍

Estetiska programmet, Musik: Artist & Musiker

Drömmer du om att bli professionell artist eller musiker utan att stänga dörren för vidare studier? Artist & Musiker är en sång- och musikutbildning med fokus på din utveckling inom ditt huvudinstrument och ensemblespel.

På profilen Artist och musiker fokuserar du på ett huvudinstrument (sång, trummor, bas, gitarr, piano/keyboard eller blåsinstrument) där du arbetar med din konstnärliga och tekniska utveckling.

Ensembelspel, musikproduktion, improvisation och gehörs- och musiklära är också viktiga komponenter i utbildningen. I ensemblespel möts som sångare och musiker med respektive huvudinstrument och spelar ihop. Tillsammans genomför ni flera konserter varje år där ni tränar er scenvana och blir medvetna om er musikaliska roll i gruppen.

Vi spelar flera olika genrer så som rock, pop, soul, jazz och RnB. Utbildningens delar ger en helhet som får dig att växa både som artist och musiker. Du kan söka med följande instrument: sång, trummor, bas, gitarr, piano/ keyboard och blåsinstrument.


Du kan söka på följande instrument

  • Bas
  • Blåsinstrument
  • Gitarr
  • Piano/keyboard
  • Sång
  • Trummor

Det är bra om du har erfarenhet av att spela eller sjunga för lärare, i band eller i kör.

Lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak.

Elever på Artist & musiker har tillgång till ensemblesalar, musikstudios, musikredigeringsrum, gitarr- och basrum, musikteorisalar, pianostudio, slagverksrum, övningsrum för musik och sång.


Konserter och Clinics

På Kulturama får du som elev mycket schemalagt och lärarlett ensemblespel vilket ger kvalitet och kontinuitet. Alla lärare är aktiva musiker och sångare eller ensembleledare i musikbranschen. Det ingår flera uppspel och konserter per termin och du har årligen seminarier med nationellt och internationellt kända musiker.

Under de senaste läsåren har Kulturama ordnat "clinics" med nationellt och internationellt kända musiker som Zara Larsson, Yellowjackets, Robyn, Michael Ruff, Lisa Nilsson, Ian Haugland (Europe), Andreas Carlsson, Per Lindvall, Lars Jansson & Staffan William Olsson, Magnus Lindgren, Anna Christoffersson, m.fl.ANSÖKNINGSKODER

Blåsinstrument:Musik ESMUS Blåsinstrument

Elbas:Musik ESMUS, Elbas

Elgitarr:Musik ESMUS, Elgitarr

Piano/Keyboard:Musik ESMUS, Piano/Keyboard

Sång: Musik ESMUS, Sång

Trummor:Musik ESMUS, Trummor


Information för ansökan
Program: Estetiska programmet
Inriktning: Musik
Profil: Artist & musiker - Huvudinstrument

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik: Artist & Musiker, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Fortsatta studier

Efter gymnasiet

Det Estetiska programmet är högskoleförberedande och ger dig möjlighet att söka vidare till högskolans eller universitetens samhällsvetenskapliga, ekonomiska, humanistiska och konstnärliga utbildningar.

Efter avslutad utbildning har du rätt kunskaper för att söka vidare till högre utbildning vid t ex Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, eller varför inte fortsätta din karriär som artist. Många av våra tidigare elever är numera etablerade inom ett brett fält av musikbranschen som sångare, musiker och musikproducenter.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik: Artist & Musiker

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Få kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik: Artist & Musiker så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kulturama Gymnasium
Virkesvägen 21
104 32 Stockholm

Kulturama Gymnasium – en unik miljö för estetisk utveckling! 

Vi på Kulturama Gymnasium vill ge våra elever det bästa av två världar. Här får du teoretiska kunskaper som ger dig högskolebehörighet samt estetisk undervisning som gör det möjligt för dig att utveckla ditt intresse. Kombinationen av teoretiska och estetiska...

Läs mer om Kulturama Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad