VVS- och fastighetsprogrammet

VVS- och fastighetsprogrammet

Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 185,0
(medelvärde: 214,2)
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 185,0
(medelvärde: 214,2)

Om utbildningen

VVS- och fastighetsprogrammet passar dig som vill jobba med tekniska system för värme, ventilation, vatten och avlopp i byggnader. Under programmets gång får du lära dig att installera, reparera, felsöka och underhålla dessa system.

Undervisningen på VVS- och fastighetsprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. VVS- och fastighetsprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis fastighetstekniker, VVS-montör och kyl- och värmepumpsmontör.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

KTC - Katrineholms Tekniska College

Hos KTC hittar du en bra blandning av högskoleförberedande program och yrkesprogram och stora möjligheter att skräddarsy en utbildning efter dina önskemål. Självklart utrustas du med en egen dator som du har tillgång till 24 timmar om dygnet under din...

Läs mer om Katrineholms Tekniska College och visa alla program.

Sponsrad