Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Simon pluggar på JENSEN gymnasium

JENSEN gymnasium

Simon på JENSEN

Simon, 18 år, pluggar på JENSEN gymnasium Norra i Stockholm

Vad heter du och hur gammal är du?

Simon Kihlstedt och är 18 år gammal. 

På vilken skola går du? Vilket program? Vilket år?

Jag studerar på JENSEN gymnasium Norra där jag läser tredje året på Samhällsprogrammet med inriktning Sam.

Varför valde du ditt program/skolan? Varför passar programmet dig?

Jag valde mitt program för att det är en bred linje med högskoleförberedande kurser. Programmet jag studerar passar mig väldigt bra då jag ska studera vidare.

Berätta lite kort om din utbildning. Vad läser ni och hur arbetar ni – praktik, prov osv. 

Vi är så kallade samhällsvetare i och med att vi studerar mycket samhällskunskap och historia etc. Vi har blandande examinationer, dvs hemtentor och skriftliga prov på lektionerna. Jag tycker att detta är bra då vi som elever får kunskap och blir förbereda för högskolan.

Hur är lärarna och lokalerna? Klassen?

Lärarna på JENSEN gymnasium är underbara, man får en bra kontakt med lärarna lika så på och utanför lektionerna. De är alltid tillgängliga för att hjälpa till och är bra på att lära ut. Lokalerna är väldigt lika kontorslokaler vilket är skönt då det är en inskolning till arbetslivet.

Vilket är ditt drömjobb? Vilka karriärmöjligheter/studiemöjligheter finns efter studenten?

Mitt drömjobb är att bli fastighetsmäklare, och med JENSENs hjälp och valbara kurser så kommer jag att kunna studera vidare direkt på universitet. JENSEN erbjuder väldigt bra kurser för de som vill läsa vidare, vi får bra studievägledning och hjälp med det vi undrar över. 

Tror du att du kommer att plugga vidare? I så fall vad och varför?

Ja, jag kommer att plugga vidare efter min gymnasietid för att jag kunna nå mitt drömjobb.

Varför skulle du rekommendera JENSEN till andra? 

Jag skulle rekommendera JENSEN till andra elever tack vare att vi har en bred gymnasieutbildning med många valbara kurser att läsa, lärarna på skolan är helt fantastiska vilket leder till att eleverna ser framemot nästa lektion och är motiverade till att studera. Gemenskapen på skolan är riktigt bra och man kan i princip vända sig till vilket lärare som helst och prata med eller ställa frågor angående skolarbeten. På JENSEN Norra så har vi veckovis olika tider, dvs jämna och udda veckor som vi kallar det, med att vi går förmiddag och eftermiddag olika veckor så har vi god tid att komma till skolan både innan och efter man har slutat och kunna sitta och plugga. Läs mer om JENSEN gymnasium Norra
Läs mer om JENSEN gymnasium Gamla stan

Ta kontakt med skolan