Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Juridik: Internationell rätt

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 125,0
(medelvärde: 212,6)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 125,0
(medelvärde: 212,6)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Juridik: Internationell rätt

Ekonomiprogrammet: Internationell rätt på JENSEN gymnasium Linköping

Har du siktet inställt på ett jobb i näringslivet eller har du haft funderingar på att någon gång starta ett eget företag? Kanske vet du redan nu att du vill läsa på ekonomiprogrammet eller juristlinjen på universitetet? Då är ekonomiprogrammet rätt för dig.

Profil Internationell rätt

Ekonomiprogrammet med profil Internationell rätt er dig fördjupade kunskaper folkrätten och den internationella privaträtten. Du får lära dig om relationerna mellan staterna inom det internationella systemet. Du lär dig skillnaden mellan normer och regler om uppförande mellan stater som inte är nedtecknade i avtal. Du får också lära dig hur man ska hantera tvister som sträcker sig över landsgränser. Frågor som behandlas är bland annat vilken domstol som är behörig att behandla ett ärende (jurisdiktion) och vilket lands lag som ska tillämpas i ett visst fall (lagvalsregler).

Du får jobba med verklighetsbaserade uppgifter (Case) för att utveckla dina praktiska förmågor och färdigheter. En viktig del inom juridik är också att kunna visa sina kunskaper och arbeta praktiskt. Du får möjligheten att delta i rättegångsspel och öva på att skriva juridiska dokument. Dessutom kommer du kunna arbeta med juridik i andra ämnen för att få en bred inblick i ämnet och göra undervisningen både roligare och mer verklighetsbaserad. Vi gör studiebesök på exempelvis advokatbyråer och domstolar och får själva besök av advokater, poliser och andra som arbetar med juridik. Ekonomiprogrammet - juridik är en bra start för dig som sen vill läsa juridik på universitetet. 

Genom profilinfärgning blir din undervisning inte bara roligare utan även mer verklighetsbaserad. Redan från första dagen färgar vi lektioner, uppgifter och examinationer utifrån den profil du valt. 

Välkommen med din ansökan till JENSEN gymnasium Linköping!

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik: Internationell rätt, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Fall

  • Klassrum
  • Linköping

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik: Internationell rätt

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Linköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
Mejladress: gymnasieantagningen@linkoping.se

Reportage

"JENSEN tar dig till nya höjder"

JENSEN gymnasium

Vill du veta mer om varför du ska välja JENSEN gymnasium? I det här reportaget berättar Felicia och Märta om skolans fantastiska lärare, skolans atmosfär, schemaupplägget och mycket mer.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik: Internationell rätt så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
JENSEN gymnasium Linköping
Sankt Larsgatan 21
581 89 LINKÖPING

JENSEN gymnasium Linköping

JENSEN gymnasium Linköping ligger ca 5 minuter från Resecentrum. Träning för verkligheten genomsyrar all vår verksamhet. Efter tre år hos oss kommer du vara väl förberedd inför nästa steg i livet oavsett om du vill läsa på universitet, jobba eller...

Läs mer om JENSEN gymnasium Linköping och visa alla program.

Sponsrad