Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Ekonomi: Företagsekonomi

Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 125,0
(medelvärde: 212,6)
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 125,0
(medelvärde: 212,6)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Företagsekonomi

Företagsekonomi

Har du siktet inställt på ett jobb i näringslivet eller har du haft funderingar på att någon gång starta ett eget företag? Kanske vet du redan nu att du vill läsa på ekonomiprogrammet eller juristlinjen på universitetet? Då är ekonomiprogrammet rätt för dig. Lockas du av att vara din egna chef? Ekonomiprogrammet med profilen Företagsekonomi ger dig alla verktyg du behöver i att starta och driva företag. Genom Ung Företagsamhet kommer du att tränas i att bedriva din egen affärsverksamhet under din skoltid.

  • Ekonomiprogrammet med profil Företagsekonomi passar dig som vill ha en gedigen ekonomiutbildning eller förbereda dig inför en ledarroll i näringslivet.

  • Förutom att lära dig ekonomi får du lära dig att starta och driva eget företag under dina tre år tillsammans med skolans nätverk inom näringslivet.

  • Att få pröva det du läst i praktiken är en viktig del i hur vi jobbar på JENSEN. Därför jobbar vi med verklighetsbaserade uppgifter (case) för att ta fasta på dina praktiska och sociala förmågor samt färdigheter.

  • JENSEN gymnasium i Linköping har ett nära samarbete med företag, organisationer och myndigheter.

  • Genom profilinfärgning blir din undervisning inte bara roligare utan även mer verklighetsbaserad. Redan från första dagen färgar vi lektioner, uppgifter och examinationer utifrån den profil du valt.

  • Varje år får du träffa drakarna i JENSEN-nästet för att få hjälp med dina affärsideér. I juryn sitter experter från arbetslivet inom branschen företagande.

  • År tre är det dags att driva ditt eget företag inom ramen för Ung företagsamhet. Du har möjlighet att tävla inom Ung företagsamhet.

  • JENSEN gymnasium i Linköping har ett nära samarbete med Linköpings Universitet inom områdena ekonomi, psykologi och juridik.

  • Redan i årskurs 1 kommer du i kontakt med universitetet och får ta del av hur det är att studera på högre nivå. Skolans arbetssätt präglas av hur det är att studera på universitetet.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi: Företagsekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi: Företagsekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Linköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
Mejladress: gymnasieantagningen@linkoping.se

Reportage

"JENSEN tar dig till nya höjder"

JENSEN gymnasium

Vill du veta mer om varför du ska välja JENSEN gymnasium? I det här reportaget berättar Felicia och Märta om skolans fantastiska lärare, skolans atmosfär, schemaupplägget och mycket mer.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi: Företagsekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
JENSEN gymnasium Linköping
Sankt Larsgatan 21
581 89 LINKÖPING

JENSEN gymnasium Linköping

JENSEN gymnasium Linköping ligger ca 5 minuter från Resecentrum. Träning för verkligheten genomsyrar all vår verksamhet. Efter tre år hos oss kommer du vara väl förberedd inför nästa steg i livet oavsett om du vill läsa på universitet, jobba eller...

Läs mer om JENSEN gymnasium Linköping och visa alla program.

Sponsrad