Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

"En väldigt annorlunda skola på ett väldigt bra sätt"

JENSEN gymnasium

DividerCornelia på JENSEN gymnasiumCornelia Lundström, JENSEN gymnasium Södra

Cornelia Lundström är 19 år och läser SA samhäll i åk 3 på JENSEN gymnasium Södra.

Varför valde du JENSEN?

Jag valde skolan eftersom min kompis gick här och rekommenderade den. Jag valde samhällsprogrammet då jag var mest intresserad av de ämnena och jag ville gå ett
högskoleförberedande program.

Hur är det att gå på JENSEN?

Jag gillar lärarna på skolan väldigt mycket för att de är väldigt engagerade i eleverna och vill att vi ska lyckas och nå våra mål! Man har även en väldigt öppen relation till lärarna så man kan ha bra konversationer med dem utan att det blir stelt vilket jag tycker är väldigt viktigt. Min klass är väldigt bra med en väldigt bra sammanhållning.

Vilket är ditt bästa minne från tiden på gymnasiet?

Mitt bästa minne från min gymnasietid är att jag har fått så många nya vänner som jag kommer ha för livet! Även alla roliga saker man har fått uppleva, till exempel JENSEN Summer Games vilket är en stor tävling i skolan mellan alla klasser i slutet av läsåret. 

Varför skulle du rekommendera JENSEN till andra? 

Jag skulle rekommendera JENSEN för att det är en väldigt annorlunda skola på ett väldigt bra sätt. Det händer mycket på skolan och det viktigaste är att man trivs och trivs med lärarna vilket jag verkligen har gjort! Kommer verkligen sakna JENSEN när jag går ut nu till sommaren!

Är du ute efter nya utmaningar och vill ha en riktigt bra skola? Då är Södra rätt skola för
dig!

Elev på JENSEN gymnasiumEmma Carlsson, JENSEN gymnasium Norra

Emma Carlsson är 17 år och läser SA samhäll i åk 2 på JENSEN gymnasium Norra.

Varför valde du JENSEN?

Jag valde min linje för att jag var osäker på vad jag ville bli i framtiden. Jag ville gå en bred linje där jag hade många möjligheter och jag är dessutom väldigt intresserad av samhällskunskap och hur samhället är uppbyggt. Varför jag valde just JENSEN Norra är för att skolan ligger väldigt centralt i stan, jag tyckte schemat passade mig och sen även för att jag hade hört mycket bra om skolan.

Berätta lite kort om din utbildning!

På min linje så jobbar vi mycket med samhället i stort, hur samhället är uppbyggt och hur saker fungerar. Vi arbetar mycket med aktuella händelser och vi diskuterar även väldigt mycket. Vi examineras i seminarium, skriftliga eller digitala prov, redovisningar eller hemtentor.

Vilket är ditt drömjobb?

Mitt drömjobb är skådespelerska eller chefredaktör på en tidning. Går man Samhällsvetenskapsprogrammet så kan man bli det mesta, man kan även lägga till kurser som individuella val vilket kan göra en behörig till nästan alla program. 

Vad är det roligaste du har gjort under utbildningen?

Det bästa hittills har varit elevkåren, vi har en otrolig gemenskap och vi alla jobbar för att göra skolan ännu bättre vilket jag tycker är helt fantastiskt. På min linje har vi även fått möjlighet att vara med i ett FN­rollspel. Under ett FN­rollspel får man sätta sig in i hur det är att diskutera viktiga frågor som FN måste ta beslut om. Vi fick till exempel debattera om Ebola, vilket då var ett stort aktuellt ämne i världen.

Varför skulle du rekommendera JENSEN till andra?

På vår skola har vi en otroligt bra gemenskap och väldigt engagerade lärare. Lärarna bryr sig om  oss och vill alltid vårt bästa, dom lär ut på ett sätt så man förstår och dom gör så det blir roligt att lära sig. På grund av det stora ansvaret man har som elev på JENSEN gymnasium så förbereds man väldigt mycket inför framtida studier, vilket verkligen ger oss träning för verkligheten. På vår skola har vi ett väldigt effektivt schema, vilket ger dig mer tid att lägga på andra saker du tycker är viktigt så som sport eller andra fritidsintressen.Läs mer om JENSEN gymnasium Norra
Läs mer om JENSEN gymnasium Gamla stan
Läs mer om JENSEN gymnasium Uppsala

Ta kontakt med skolan