Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap: Natur

JENSEN gymnasium Göteborg
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 100 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
 • Antagningspoäng: 242,5
  (medelvärde: 274,6) * statistik från 2021

Film

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet på JENSEN gymnasium Göteborg

Universitets- och högskoleförberedande program - Inriktning Naturvetenskap

Profil Natur

Är vår fysikaliska verklighet en matematisk struktur? Det anser i varje fall Max Tegmark, professor i fysik vid MIT, som också brukar kallas för världens smartaste svensk. Redan astronomen Galileo Galilei på 1500-talet sade att “naturen är en bok skriven på matematikens språk”. Om verkligheten är en matematisk struktur och du kan matematik, då kommer du att klara dig bra!

Naturvetenskapliga programmet på JENSEN är en teoretiskt avancerad utbildning och ger en bred och djup kunskap om naturvetenskap i flera olika dimensioner. Precis som på högskolan - men i gymnasieformat - ger naturprogrammet på JENSEN kunskaper om biologi, matematik, kemi, fysik.

På JENSEN gymnasium Göteborg genomför vi studiebesök och på detta sätt erbjuds du en djupare inblick i hur det är att arbeta inom yrken kopplade till naturvetenskap, företagande och forskning. I våra laborationssalar får du även praktiskt utöva naturvetenskaplig forskning. Du kommer att utveckla dina förmågor som kreativ problemlösare genom att experimentera och testa dig fram.

Programmet passar dig som

 • Vill ha behörighet till de flesta högskoleutbildningarna
 • Tycker om att blanda teori och praktik
 • Är nyfiken på hur matematik kan förklara olika fenomen i naturen

Efter högskolan kan du arbeta som

 • Läkare, tandläkare
 • Webb-programmerare
 • App-/Spelutvecklare
 • Ingenjör
 • Arkitekt
 • Veterinär
 • Arkeolog
 • Biolog

Välkommen med din ansökan till JENSEN gymnasium Göteborg!

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap: Natur, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap: Natur

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap: Natur så kommer skolan att kontakta dig.

JENSEN gymnasium Göteborg

JENSEN gymnasium Göteborg

JENSEN gymnasium i Göteborg öppnade 2007 och ligger mitt i centrala stan. Väljer du JENSEN kommer du att ha tre roliga och utmanande år framför dig. När du tar studenten kommer du vara väl förberedd inför nästa steg - oavsett...


Läs mer om JENSEN gymnasium Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

JENSEN gymnasium Göteborg

Stora Nygatan 23-25
411 08 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.jensengymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,4

Baseras på 5 recensioner.

Ja du
Helt underbar skola. Bra lärare med flera års lärare kunskap. Underbar rektor, helt okej skolmat, schema som passar allas fritid, intressen och aktiviteter. Och elever som är snälla som äldre och yngre har man respekt för varandra och man ser till att man ger ett leende till alla sina fina skolkamrater. Den respekt du får från lärare är helt uto...
Visa hela
K.P
Jag har haft en underbar resa med denna skolan. Jag ska ta studenten nu i juni och jag vågar verkligen säga att det har varit en underbar resa. Lärarna har pushat mig genom alla åren, Gud har välsignat mig med förståeliga och bra utbildade läraren vilket har hjälp mig väldigt mycket. Hade också en underbar klass vilket gjorde det ännu roligare. ...
Visa hela
Anonym
Riktigt dålig planering med kurser som man MÅSTE läsa - asså ja jag förstår att det är perfekt inför högskola och så men helt ärligt så känns det som att skolan inte bryr sig om de elever som inte vill och kommer ha svårt med det ämnet som de måste läsa! En gång så pratade jag om detta och då sa själva SYV att om du får F i denna kursen så då få...
Per Köhler, Rektor JENSEN gymnasium Göteborg Kommentar:
Hej! Jag förstår att det kan kännas utmanande med vissa ämnen men precis som du lyfter i din kommentar så vill jag förbereda mina elever så bra som möjligt för vidare studier på universitet/högskola. Mycket av litteraturen på universiteten är på engelska varför vi ser det som naturligt att du som elev läser engelska 7 på naturprogrammet, du får...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,4)
Baseras på 5 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap: Natur från JENSEN gymnasium Göteborg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om? *
Jag vill byta till JENSEN
Påminn mig om öppet hus
Jag vill få JENSENs nyhetsbrev
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information