Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet

Hulebäcksgymnasiet, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 215,0
(medelvärde: 236,5)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 215,0
(medelvärde: 236,5)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Plugga Försäljnings- och serviceprogrammet på Hulebäcksgymnasiet

Försäljnings- och serviceprogrammet är ett nytt yrkesprogram som leder till en yrkes­examen. Det vänder sig till dig som vill arbeta med handel, försäljning, marknads­föring och varuhantering. Programmet ersätter Handels- och administrationsprogrammet inför läsåret 2022-23, några kurser ändras men mycket är detsamma.

På programmet tränar du din förmåga att möta människor och arbeta serviceinriktat, samt utveckla relationen med affärskontakter och medarbetare. Du lär dig att söka, analysera och värdera information och att ta ansvar, samt handla med omdöme. Du får också kunskaper om kundservice, försäljning, inköp, varuflöden, logistik, marknadsföring, produkter, branscher, affärsutveckling och IT-kompetens som branschen efterfrågar.

Jobba eller plugga vidare

Efter avslutad utbildning får du en yrkesexamen och kan börja jobba direkt, men du kan också välja att fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Vill du fortsätta på universitet eller högskola går det bra då ubildningen ger dig grundläggande högskolebehörighet.

15 veckors praktik

Delar av utbildningen är praktik och kallas arbetsplatsförlagt lärande (APL). Den äger rum på en eller flera arbetsplatser i minst 15 veckor och är ett viktigt inslag i utbildningen. APL ger dig erfarenheter och kontakter som du har nytta av när du söker jobb. Du kan även göra delar av din APL i årskurs tre utomlands.

Ung företagsamhet

Programmet förbereder dig för fortsatt lärande i arbetslivet eftersom du ofta arbetar i projektform och tränar din förmåga att vara aktiv och företagande. Tredje året får du exempelvis driva ett eget UF-företag, Ung Företagsamhet, vilket ger dig praktisk erfarenhet av entreprenörskap.

Hållbar utveckling och god arbetsmiljö

Försäljnings- och serviceprogrammets kurser och arbetssätt genomsyras av hållbar utveckling inom handel, och för att undvika arbetsskador och främja en god fysisk, psykisk och social hälsa läggs också stor vikt vid arbetsmiljöfrågor.

I slutet av utbildningen gör du ett gymnasiearbete inom din valda yrkesutgång. Då får du möjlighet att visa att du att du har de kunskaper som behövs för att jobba med försäljning och service.

Utlandspraktik

Hulebäcksgymnasiet har sedan våren 2020 ett samarbete med Malta via ett EU-finansierat Erasmus + projekt. Tack vare det projektet ges elever i åk 3 möjlighet att få göra delar av den avslutande APL-perioden i årskurs 3 som butikssäljare eller administratör på Malta.

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Hulebäcksgymnasiet
Idrottsvägen 2
43580 Mölnlycke

Välkommen till Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke!

Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke öppnade sina portar 1995. Som en av Göteborgsregionens populäraste skolor har Hulebäck idag vuxit till en skola med ungefär 1800 elever. Skola präglas av en god sammanhållning där lärare och elever samarbetar för att skapa en bra...

Läs mer om Hulebäcksgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad