Idrottsutbildning

Idrottsutbildning, Tennis

Kommande Öppet hus
11 november, 2023 11:00
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
11 november, 2023 11:00
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Idrottsutbildning, Tennis

Tennis

När du är tenniselev på Hagströmska Gymnasiet utövar du din idrott i Falu Tennisklubbs lokaler på Lugnet. Falu tennisklubb har en av Sveriges bästa anläggningar att utöva tennis i. Du får även tillgång till anläggningens kompletta gym och friidrottshall. 

Förutom den fysiska träningen får du även läsa teoretiska kurser i träningslära, näringslära och mental träning. Under dina tre år får du den stöttning och de verktyg du behöver för att skapa en bra balans mellan skola, träning och fritid. Tillsammans med dina välmeriterade tränare skapar du en individuell utvecklingsplan utifrån dina mål och förutsättningar. Utvecklingsplanen följs upp kontinuerligt för du ska utvecklas och få ut så mycket som möjligt av din träning.

Flytta till Falun?

Det är många som väljer att flytta till Falun för att gå på vår skola och följa sina drömmar. Varje år flyttar ett hundratal nya elever in på våra elevboenden och sammanlagt har vi cirka 230 elever som bor utspritt över hela Falun. Vi har som ambition att hjälpa alla elever som ska kombinera sina studier med någon av våra idrotter på skolan och inte bor i Falun eller närområdet med elevboende.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning, Tennis, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning, Tennis

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Reportage

Marcus kombinerar sin passion med ekonomiprogrammet

Hagströmska gymnasiet i Falun

Marcus Kyrö är 16 år gammal och läser ekonomiprogrammet med inriktning ishockey. Han berättar hur utbildningen är och hur det är att kombinera träningen med skolan.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning, Tennis så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Hagströmska gymnasiet i Falun
Gruvgatan 2
791 52 Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun är en modern skola som gör dig förberedd för yrkeslivet och fortsatta studier. Vi vet hur viktigt det är med balans i livet för att man ska må bra och kunna prestera. Här får du hjälp...

Läs mer om Hagströmska gymnasiet i Falun och visa alla program.

Sponsrad