Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Gymnasieakademin
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 130 (.)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 252,5
    (medelvärde: 268,0) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2022-01-15

Film

Lyssna på när elever från Gymnasieakademin berättar om vad som fick dem att söka Gymnasieakademin, och dessutom skickar med några tips till dig som snart ska söka skola och program. Vi träffar två elever från respektive program; Samhällsprogrammet, Naturprogrammet, Ekonomi, Hotell och Turism samt Handel & Administration.

   

Om utbildningen

Läs Ekonomi – Ekonomi / Management på Gymnasieakademin i Göteborg

Du kanske drömmer om att bli advokat, VD, mäklare, arbeta med marknadsföring eller att ha ett eget företag? Har du redan i dag ett intresse för ekonomi, juridik eller företagande och vill ta nästa steg för att skaffa dig en bred utbildning som förbereder dig för framtiden? Då ska du välja ekonomiprogrammet hos Gymnasieakademin.

Vill du få kunskap om hur man startar och driver ett eget företag och fördjupa dig i vad som krävs för att bli en framgångsrik entreprenör? Då är Gymnasieakademins Ekonomiprogram med inriktning ekonomi helt rätt för dig!

På vår skolprofil Management fokuserar du på att förstå hur företagsprocessen går till, från idé till företagets utveckling. Du får också kunskaper om företagsekonomi och om vad som krävs för att bli en framgångsrik ledare.

Programmet ger dig en bred språngbräda till vidare studier för att bli t.ex. ekonom, revisor, inköpare och ger dig kunskaper om hur man blir en entreprenör.

Väljer du vår inriktning ekonomi riktar vi in oss på området Management. Här är det centrala företagande och ekonomi, där du får lära dig mer om hur man driver ett företag teoretiskt och praktiskt genom att bland annat få kunskaper om redovisning, marknadsföring samt ledarskap och organisation.

Under ditt första år på skolan får du en introduktion till privatekonomiska begrepp och teorier. Vi tittar också på olika ekonomiska system och vi fördjupar oss även i hur samhällen styrs utifrån olika ekonomiska teorier.

Under ditt andra år fördjupar vi oss i nationalekonomiska teorier och affärsjuridiska frågor samt avtal. Det tredje året avslutas dina studier med att du får starta, driva och avveckla ett eget företag genom Ung företagsamhet. Det innebär att du får använda dina teoretiska kunskaper i praktiken.

Dina studier kommer att göra dig väl förberedd för universitetsstudier inom företags- och nationalekonomi och du kommer få lära dig om företagande.

”Jag trivs på skolan eftersom jag kan vara mig själv. Vi har bra och engagerade lärare som hjälper oss att nå våra mål med studierna.”

- Mohammed Zacka, Ekonomiprogrammet

Starta ditt eget företag med Ung Företagsamhet

Gymnasieakademin har ett samarbete med UF, Ung Företagsamhet. Därmed kommer du få möjligheten att starta och driva företag och få en inblick i hur det är att vara egenföretagare.

Framtida möjligheter

Då utbildningen är högskoleförberedande kommer du vara redo för att börja studera vid högskola eller universitet efter din examen. Möjliga yrkesutgångar är bland annat marknadschef, börsmäklare, VD eller egenföretagare.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Gymnasieakademin

Gymnasieakademin – en trygg, personlig skola mitt i city

Vi är en personlig skola i centrala Göteborg som ger dig det fokus och stöd du behöver. Hos oss kan du utvecklas, må bra och träffa nya kompisar i en trygg och lugn miljö tillsammans med duktiga lärare och andra...


Läs mer om Gymnasieakademin och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Gymnasieakademin

Södra Hamngatan 29
41114 Göteborg

 Visa telefonnummer
gymnasieakademin.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Gymnasieakademin, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information