Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet spets mot programmering

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
augusti 2024 se detaljer
Antal elever
Antal elever: cirka 260 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 217,5
(medelvärde: 259,4)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
augusti 2024 se detaljer
Antal elever
Antal elever: cirka 260 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 217,5
(medelvärde: 259,4)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Är pro­gram­mer­ing din grej? Vill du pro­gram­mera mera? Myck­et mera? GTG:s uni­ka spet­sut­bild­ning i pro­gram­mer­ing är för dig som vill utveck­la och förd­ju­pa dina kun­skaper i ämnet redan under gymnasiet. 

Denna spetsutbildning riktar sig till dig som söker en spännande och kreativ utbildning på gymnasiet där du får bred kunskap i programmering - både inom mjukvara och hårdvara. Ämnen såsom elektronik och matematik är också en stor del av utbildningen som tillsammans med praktik som fokuserar på just programmering gör den helt unik. Du blir dessutom gymnasieingenjör om du vill, vilket gör dig extra attraktiv på arbetsmarknaden!

Passar dig som...

  • Är nyfiken och gillar att lösa problem

  • Vill utvecklas och lära dig mycket om programmering

  • Är intresserad av teknik och teknikutveckling

  • Vill satsa på dina studier

Volvo ❤ GTG

Volvobolagen är stolta över skolans elever och engagemang och erbjuder dig som läser på GTG en visstidsanställning när du tar studenten. För att kunna erbjudas jobb så måste du uppfylla vissa kriterier, läs mer om dessa på skolans hemsida. 

Framtida jobb inom programmering

Som programmerare kan du arbeta med allt ifrån dataspel till avancerade styrsystem för tillverkning i industrin. Som programmerare eller systemutvecklare finns det många roliga och kreativa jobb att välja mellan i framtiden.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet spets mot programmering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

augusti 2024

  • Klassrum
  • Göteborg
  • Svenska

Praktik

Praktik alla tre åren

Ungefär 20 procent av studietiden på GTG består av arbetsplatsförlagt lärande (APL), där får du möjlighet att förvandla teori till praktik med stöd av handledare. De två första åren praktiserar du på Volvobolagen i Göteborg och i årskurs tre finns chans att prak­tis­era utom­lands i län­der såsom Aus­tralien, Bel­gien, Frankrike, Spanien och Österrike.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet spets mot programmering

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet spets mot programmering så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Göteborgsregionens Tekniska Gymnasium
Diagonalen 6
417 56 Göteborg

Välkommen till Göteborgsregionens Tekniska Gymnasium!

Göteborgsregionens Tekniska Gymnasium, GTG, erbjuder utbildningar för dig som vill lära dig mycket om teknik, industri, matematik och naturvetenskap. På GTG blir du bättre förberedd för arbetsliv och fortsatta studier än på någon annan skola! GTG erbjuder tre program; Teknikprogrammet,...

Läs mer om Göteborgsregionens Tekniska Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad