Industritekniska programmet

Göranssonska skolan
Programinformation
Sandviken
Antal elever: cirka 200 (.)
Industritekniska programmet
  • Antagningspoäng: 245,0
    (medelvärde: 295,0) * statistik från 2022

Om utbildningen

Industritekniska programmet passar dig som vill jobba med att utveckling, design, produktion inom industrin. Under programmets gång får du lära dig om automatiserade industriprocesser och digital och teknisk utrustning.

Undervisningen på industritekniska programmetär både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Industritekniska programmet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis automationstekniker, CNC-operatör, svetsare och processtekniker.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Göranssonska skolan

Industriutbildning på Göranssonska Skolan

Sandvikens kommun erbjuder tillsammans med Sandvik AB en industriteknisk utbildning på Göranssonska Skolan. Här får du en allmän utbildning tillsammans med kurser inom produktion och automation.  Elever på Göranssonska Skolan erbjuds grundläggande högskolebehörighet men genom olika val även få den...


Läs mer om Göranssonska skolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Göranssonska skolan

Hamngatan 12
81181 Sandviken

 Visa telefonnummer
www.goranssonskaskolan.com


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information