Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

"En bra skola med sunda värderingar"

Fryshusets Gymnasium

Felicia Fryshusets gymnasium

Elevreportage med Felicia

Möt Felicia 17 år! Hon pluggar Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning SA Global på Fryshusets Gymnasium. Felicia drömmer om att bli lågstadielärare. Hon rekommenderar skolan då det finns något för alla här. Här berättar hon mer om hur det är att studera på Fryshusets gymnasium.

Varför valde du ditt program/skolan?

Jag valde Fryshuset eftersom jag gått på högstadiet tidigare och ville fortsätta då jag anser att Fryshusets värderingar är bra och sunda. Programmet passar mig eftersom jag gillar att arbeta med olika samhällsfrågor på olika nivåer. Det är kul att få sätta sig in i situationer man aldrig annars kanske tänkt på, som till exempel krig och naturkatastrofer.

Berätta lite kort om din utbildning!

Vi arbetar mycket teoretisk men med få prov och inga läxor. Det känns verkligen som att lärarna vill att vi ska lära oss för livet, inte för provet. Oftast skriver vi texter/uppsatser om olika ämnen men ibland också mer "praktiska" saker, till exempel studiebesök hos riksdagen och föreläsningar med olika aktörer och personer angående både klimatet men också samhällsfrågor (Kriminalitet, feminism ect).

Hur är lärarna och klassen?

Lärarna är otroligt bra. Det märks att de bryr sig och vill att man skall lyckas. Man får mycket hjälp om man behöver det och lärarna stöttar en på ett bra sätt. De lyssnar och bidrar till utbildningen. Lokalerna är rymliga och ljusa vilket gör att man aldrig känner sig instängd eller klaustrofobisk. Klasserna är bra. Lite stökig volym ibland, men annars helt okej.

Vilket är ditt drömjobb? 

Mitt drömjobb är lärare. Lågstadielärare. Det programmet jag läser ger högskolebehörighet vilket gör att jag kan studera vidare på högskola eller universitet senare.

Vill du plugga vidare efter gymnasiet?

Ja, jag kommer att plugga vidare på lärarhögskolan. Detta eftersom jag vill arbeta som lågstadielärare.

Vad är det roligaste du har gjort under utbildningen?

Det roligaste arbetsmässigt var nog när vi jobbade med en uppgift som hette "El Chapo" i global (min passion). Då kom det en kille som jobbade med fredsbevarande insatser vid kokainsmugglingen i Colombia och föreläste för oss och visade oss privata bilder han tagit av kokaodlingarna samt berättade om sina upplevelser. Det var lärorikt och intressant. Annars är julavslutningarna roliga då vi pysslar, fikar och lyssna på julmusik tillsammans.

Varför skulle du rekommendera skolan till andra?

Jag skulle rekommendera Fryshuset eftersom det finns något för alla här. Musik, bild, samhälle, natur, ekonomi, dans etc. Det är en bra skola med sunda värderingar som bryr sig om sina elever.Läs mer om Fryshusets Gymnasium

Ta kontakt med skolan


Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Fryshusets Gymnasium.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.