Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering

Fredrika Bremergymnasiet
Programinformation
Haninge, Stockholm
Antal elever: cirka 170 (.)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 95,0
    (medelvärde: 184,4) * statistik från 2021

Film

En elev som lackerar en bil

Om utbildningen

Fordons- och transportprogrammet på Fredrika Bremergymnasiet, inriktning Karosseri & lackering

Fordons- och Transportprogrammet är det perfekta valet för dig som är nyfiken på att lära dig mer om motorer, mekanik och teknik. Är du intresserad av fordon och transporter? Gillar du färg och form? Vill du utbildas i moderna lokaler? På Fredrika Bremergymnasiet får du kunskaper om diagnostik, reparation och service. Du får träna din förmåga att ta initiativ och vara kreativ. Du får också lära dig planering och kvalitetssäkring.

Det är en bred och spännande utbildning med flera inriktningar, som utvecklar dig på många sätt. Programmet ger dig även behörighet för högskola eller universitet om du väljer högskolepaketet som individuellt val och leder till ett yrke med goda framtidsutsikter.

Fokusområden:

  • För den tekniskt intresserade
  • Tydlighet och struktur
  • Både teori och praktik
  • Motorbranschcollege - ett tätt samarbete med branschen
  • Goda framtidsutsikter

Inriktning: Karosseri och lackering

Inriktningen har två yrkesutgångar, Karosseriteknik och Lackeringsteknik: Som bilskadereparatör tar du hand om krockskadade bilar. Du lär dig mäta, rikta, svetsa, byta och montera delar till karossen. Jobbet som fordonslackerare kräver noggrannhet, tålmodighet och känsla för färg och form. Du arbetar med att reparera plåt- och plastdetaljer, spacklar, slipar och maskerar innan du lackerar i olika skikt.

Efter gymnasiet

Efter din gymnasietid på Fordons- och transportprogrammet går du med stor säkerhet ut direkt i jobb inom branschen och den inriktning du utbildat dig. Du har också goda grunder för att utbilda dig vidare som t ex verkstadschef, reservdelsspecialist, bilförsäljare, besiktningstekniker, glasmästare eller varför inte egen företagare?

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering så kommer skolan att kontakta dig.

Fredrika Bremergymnasiet

Fredrika Bremergymnasiet - Här förbereds du för morgondagens samhälle

Fredrika Bremer gymnasiet är en öppen och välkomnande skola med bra sammanhållning. Med många program och engagerade lärare är möjligheterna många. Fredrika Bremergymnasiet har två skolresturanger och caféer där du kan umgås med dina klasskompisar.  Skolan är döpt efter författaren...


Läs mer om Fredrika Bremergymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Fredrika Bremergymnasiet

Dalarövägen 64
136 46 Haninge

 Visa telefonnummer
www.fredrika.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering från Fredrika Bremergymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Fredrika Bremergymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information