Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Europaskolan Strängnäs, i Strängnäs
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 200 (.)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 200 (.)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapligt program med inriktning samhällsvetenskap

Ser du en framtid med internationell inriktning? Kanske som jurist, arkitekt, psykolog eller lärare? Då passar våra samhällsvetenskapliga Europaprogram, där du kan välja mellan inriktningen samhällsvetenskap och beteendevetenskap.

Med inriktningen samhällsvetenskap handlar det om att förstå både det nära samhället och den globala utvecklingen. Du kommer att studera hur samhällen fungerar, organiseras och utvecklas. Programmet ger dig även bredd och perspektiv på vår tids stora frågor.

Fördjupningar i humaniora, samhällskunskap och historia ger dig möjlighet att vidga ditt internationella perspektiv. Du lär dig också att analysera och förstå samhället med hjälp av grundläggande kunskaper och vetenskapliga metoder. Med den breda och djupa kunskap du får och det kritiska förhållningssätt du utvecklar, kommer du väl förberedd.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Strängnäs

Film

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Tillvalskurser

Är du intresserad av musik, sång, teater eller bild? Till alla våra gymnasieprogram erbjuder vi estetiska kurser, Artes, som tillval. Passa på att bredda din kompetens och gynna kreativiteten. Det har du nytta av i alla studier.

Du får flera fördelar av att studera estetiska kurser som tillval till ditt gymnasie­program.Genom ämnen som bild, musik och teater får du använda båda hjärnhalvorna, något som gynnar din kreativitet. Kreativa förmågor har du också nytta av eftersom de kan underlätta studier i andra kurser.

De estetiska kurserna väljer du som individuellt val inför årskurs 2 och 3. Det spelar ingen roll vilket annat program du läser. Artes som tillval är öppet för alla elever på Europaskolan Strängnäs. Det ger dig inte bara möjlighet att lära känna nya vänner över programgränserna, utan gör dig också ännu mer förberedd för studier på högskola och universitet.

Välj mellan dessa estetiska kurser (Artes) som tillval:

  • Bild: Bild och form 1b och Fotografisk bild 1
  • Musik: Instrument och sång 1 och Ensemble 1 (Musikakademin)
  • Teater: Scenisk gestaltning 1 och Sceniskt karaktärsarbete

Reportage

Ella Onoya Hoshmand, Europaprogrammet samhälle

Europaskolan Strängnäs

Läs om Ella som läser Europaprogrammet på Europaskolan Strängnäs!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 5 recensioner
Skriv en recension
4/5
Europaelev
09 sep 2014

De flesta lärarna är bra, lokalerna är bra (dock dålig luft så att man somnar i sal B haha), jättebra mat, bra stämning. Kul med föreningar, är själv inne på ordförandeskap för ...

Visa hela
5/5
EU-elev
09 sep 2014

Jag skulle varmt rekommendera Europaskolan till alla som är intresserade av tre år av bra utbildning, härlig gemenskap, kunniga lärare, fin skolmiljö, roliga events och fester. ...

Visa hela
4/5
Anonym12
09 sep 2014

En helt okej skola, men ett stort minus är att det är väldigt mycket fokus på att ha hög status och det blir ofta tävling bland eleverna om att ha högst betyg & liknande och det...

Visa hela
Europaskolan Strängnäs
Storgatan 2
645 21 Strängnäs

Ett internationellt kvalitetsgymnasium där du kan vara precis som du är!

Europaskolan i Strängnäs är ett internationellt kvalitetsgymnasium med vassa gymnasieprogram som förbereder dig för fortsatta högre studier i Sverige och Europa. En skola känd för sin höga kvalitet, med studiemotiverade elever och engagerade lärare. Europaskolan är din nyckel till framtiden och Europa!...

Läs mer om Europaskolan Strängnäs och visa alla program.

Sponsrad