Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Europaskolan Strängnäs
Programinformation
Strängnäs
Antal elever: cirka 190 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet

Om utbildningen

Samhällsvetenskapligt program med inriktning samhällsvetenskap

Ser du en framtid med internationell inriktning? Kanske som jurist, arkitekt, psykolog eller lärare? Då passar våra samhällsvetenskapliga Europaprogram, där du kan välja mellan inriktningen samhällsvetenskap och beteendevetenskap.

Med inriktningen samhällsvetenskap handlar det om att förstå både det nära samhället och den globala utvecklingen. Du kommer att studera hur samhällen fungerar, organiseras och utvecklas. Programmet ger dig även bredd och perspektiv på vår tids stora frågor.

Fördjupningar i humaniora, samhällskunskap och historia ger dig möjlighet att vidga ditt internationella perspektiv. Du lär dig också att analysera och förstå samhället med hjälp av grundläggande kunskaper och vetenskapliga metoder. Med den breda och djupa kunskap du får och det kritiska förhållningssätt du utvecklar, kommer du väl förberedd.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Tillvalskurser

Är du intresserad av musik, sång, teater eller bild? Till alla våra gymnasieprogram erbjuder vi estetiska kurser, Artes, som tillval. Passa på att bredda din kompetens och gynna kreativiteten. Det har du nytta av i alla studier.

Du får flera fördelar av att studera estetiska kurser som tillval till ditt gymnasie­program.Genom ämnen som bild, musik och teater får du använda båda hjärnhalvorna, något som gynnar din kreativitet. Kreativa förmågor har du också nytta av eftersom de kan underlätta studier i andra kurser.

De estetiska kurserna väljer du som individuellt val inför årskurs 2 och 3. Det spelar ingen roll vilket annat program du läser. Artes som tillval är öppet för alla elever på Europaskolan Strängnäs. Det ger dig inte bara möjlighet att lära känna nya vänner över programgränserna, utan gör dig också ännu mer förberedd för studier på högskola och universitet.

Välj mellan dessa estetiska kurser (Artes) som tillval:

  • Bild: Bild och form 1b och Fotografisk bild 1
  • Musik: Instrument och sång 1 och Ensemble 1 (Musikakademin)
  • Teater: Scenisk gestaltning 1 och Sceniskt karaktärsarbete

Reportage

Möt Alexandra, Elias, Lukas och Maja från Europaskolan

Alexandra, Elias, Lukas och Maja går alla på Europaskolan Strängnäs. De berättar i det här reportaget om varför de började på skolan och vad som gör att de rekommenderar andra att börja. Alla är överens om en sak, studieresorna har varit fantastiskt roliga! Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Europaskolan Strängnäs

Ett internationellt kvalitetsgymnasium där du kan vara precis som du är!

Europaskolan i Strängnäs är ett internationellt kvalitetsgymnasium med vassa gymnasieprogram som förbereder dig för fortsatta högre studier i Sverige och Europa. En skola känd för sin höga kvalitet, med studiemotiverade elever och engagerade lärare. Europaskolan är din nyckel till framtiden och Europa!...


Läs mer om Europaskolan Strängnäs och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Europaskolan Strängnäs

Storgatan 2
645 21 Strängnäs

 Visa telefonnummer
www.europaskolan.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 5 recensioner.

Europaelev

De flesta lärarna är bra, lokalerna är bra (dock dålig luft så att man somnar i sal B haha), jättebra mat, bra stämning. Kul med föreningar, är själv inne på ordförandeskap för min tredje förening. Det är roligt och man lär sig mycket även där. Bra undervisning och relevanta uppgifter. Skönt att det är en relativt liten skola, man lär känna m...

Visa hela
EU-elev

Jag skulle varmt rekommendera Europaskolan till alla som är intresserade av tre år av bra utbildning, härlig gemenskap, kunniga lärare, fin skolmiljö, roliga events och fester. Eleverna har stor påverkan på skolan och kan förändra mycket, skolan förbättras hela tiden. Europa var helt rätt val för mig!

Anonym12

En helt okej skola, men ett stort minus är att det är väldigt mycket fokus på att ha hög status och det blir ofta tävling bland eleverna om att ha högst betyg & liknande och det är ofta kallt bland eleverna/klasserna. Maten är väldigt bra och delar av undervisningen är ganska bra.

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,6)
Baseras på 5 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Europaskolan Strängnäs, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Europaskolan Strängnäs
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Möt Alexandra, Elias, Lukas och ...
Europaskolan Strängnäs

Alexandra, Elias, Lukas och Maja går alla på Europaskolan Strängnäs. De berättar i det här reportaget om varför de började på skolan och vad som gör att de rekommenderar andra att börja. Alla är överens om en sak, studieresorna har varit fantastiskt roliga! 

Läs mer