Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Europaskolan Strängnäs
Programinformation
Strängnäs
Antal elever: 68 (år 1)
Samhällsvetenskapsprogrammet

Om utbildningen

Europaprogrammen på Europaskolan i Strängnäs

Europaprogrammet - Samhällsvetenskap

Europaprogrammet SAM är till för dig som vill ha en bred samhällsvetenskaplig utbildning med möjlighet till fördjupning inom samhällskunskap, språk och historia.

Europas historia, språk och kultur

Europaprogrammets studier om Europa handlar om de europeiska konflikternas och samarbetets historia. Du lär dig om politiska förändringar i östra Europa i slutet av förra århundradet och om europeisk konst och kultur.

Fördjupningarna i Samhällskunskap och Historia ger dig möjlighet att ytterligare skärpa den internationella utblicken.

Plugga vidare utomlands

Europaprogrammet SAM är ett studieförberedande program som syftar till att göra dig mycket väl förberedd för högre studier i Sverige eller utomlands.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Reportage

Alexandra från Europaskolan

Möt Alexandra, Elias, Lukas och Maja från Europaskolan

Läs mer Europaskolan Strängnäs

Alexandra, Elias, Lukas och Maja går alla på Europaskolan Strängnäs. De berättar i det här reportaget om varför de började på skolan och vad som gör att de rekommenderar andra att börja. Alla är överens om en sak, studieresorna har varit fantastiskt roliga! 


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Europaskolan Strängnäs

Europaskolan Strängnäs

Ett internationellt kvalitetsgymnasium där du kan vara precis som du är!

Europaskolan i Strängnäs är ett internationellt kvalitetsgymnasium med vassa gymnasieprogram som förbereder dig för fortsatta högre studier i Sverige och Europa. En skola känd för sin höga kvalitet, med studiemotiverade och engagerade elever som lär med både hjärna och hjärta. Europaskolan är...


Läs mer om Europaskolan Strängnäs och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Europaskolan Strängnäs

Storgatan 2
645 21 Strängnäs

 Visa telefonnummer
www.europaskolan.se

Recensioner

Europaelev
(4)
De flesta lärarna är bra, lokalerna är bra (dock dålig luft så att man somnar i sal B haha), jättebra mat, bra stämning. Kul med föreningar, är själv inne på ordförandeskap för min tredje förening. Det är roligt och man lär sig mycket även där. Bra undervisning och relevanta uppgifter. Skönt att det är en relativt liten skola, man lär känna m...
Visa hela
EU-elev
(5)
Jag skulle varmt rekommendera Europaskolan till alla som är intresserade av tre år av bra utbildning, härlig gemenskap, kunniga lärare, fin skolmiljö, roliga events och fester. Eleverna har stor påverkan på skolan och kan förändra mycket, skolan förbättras hela tiden. Europa var helt rätt val för mig!
Anonym12
(4)
En helt okej skola, men ett stort minus är att det är väldigt mycket fokus på att ha hög status och det blir ofta tävling bland eleverna om att ha högst betyg & liknande och det är ofta kallt bland eleverna/klasserna. Maten är väldigt bra och delar av undervisningen är ganska bra.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Europaskolan Strängnäs
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,6)
Baseras på 5 recensioner.
Reportage
Möt Alexandra, Elias, Lukas och ...
Europaskolan Strängnäs

Alexandra, Elias, Lukas och Maja går alla på Europaskolan Strängnäs. De berättar i det här reportaget om varför de började på skolan och vad som gör att de rekommenderar andra att börja. Alla är överens om en sak, studieresorna har varit fantastiskt roliga! 

Läs mer