Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet

Erikslundsgymnasiet, i Borlänge
Antal elever
Antal elever: cirka 130 (.)
Antagningspoäng (2021)
Antagningspoäng: 107,5
(medelvärde: 171,9)
Antal elever
Antal elever: cirka 130 (.)
Antagningspoäng (2021)
Antagningspoäng: 107,5
(medelvärde: 171,9)

Om utbildningen

Fordons- och transportprogrammet passar dig som jobba med fordon eller transporter. Under programmets gång får du lära dig mer om mekanik, trafikkunskap, service och reparation.

Undervisningen på fordons- och transportprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Fordons- och transportprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis billackerare, yrkesförare och lastbil- eller personbilsmekaniker.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se
Erikslundsgymnasiet
Röda vägen 56
78181 Borlänge

En yrkesinriktad gymnasieskola i Borlänge

Erikslundsgymnasiet i Borlänge är en modern skola med utrustning och lokaler av hög kvalitet. Här samarbetar man med lokala företag och arbetar för att ge eleverna förberedda för kommande yrkesliv. Detta tillsammans med duktiga lärare ger attraktiva yrkesutbildningar med hög kvalitet....

Läs mer om Erikslundsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad