El- och energiprogrammet

Elteknikbranschens gymnasium
Programinformation
Nyköping
Antal elever: cirka 90 (.)
El- och energiprogrammet
  • Antagningspoäng: 222,5
    (medelvärde: 243,6) * statistik från 2022

Om utbildningen

El- och energiprogrammet passar dig som intresserad av energi-, vatten- och miljöteknik eller datorer och kommunikation. Under programmets gång får du lära dig hur man underhåller och arbetar så att samhället har tillgång till el, energi och vatten.

Undervisningen på el- och energiprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. El- och energiprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis automationstekniker, järnvägstekniker och nätverkstekniker.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Nyköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Barn, Utbildning och Kultur, 61183 NYKÖPING
Telefon: 0155-248180  
Mejladress: antagningskansliet@nykoping.se

Elteknikbranschens gymnasium

Elteknikbranschens gymnasium – ETG

En utbildning för framtiden Elektriker är ett brett yrke i en spännande framtidsbransch. På Elteknikbranschens gymnasium i Nyköping erbjuds el- och energiprogrammet med inriktningen elteknik. I utbildningen har de inkluderat lärlingstiden så när du slutar gymnasiet är du redan en...


Läs mer om Elteknikbranschens gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Elteknikbranschens gymnasium

Teknikgången 6
611 38 Nyköping

 Visa telefonnummer
www.etg.nu


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information