Visa gymnasium.se som: Mobil

International Baccalaureate, Oxford - England

EF Academy
Programinformation
Oxford
International Baccalaureate
International Baccalaureate, Oxford - England

Utbildningsinfo

Plugga International Baccalaureate i Oxford med EF Academy

I det akademiska hjärtat av Storbritannien ligger ett av EF Academys tre campus. På EF:s privata high school får du en kombination av modern undervisning av hög kvalitet och engelska akademiska traditioner som gör dig väl förberedd för framtida universitetsstudier. EF Academy Oxford är ett mindre och specialiserat campus där du studerar IB eller A-Levels och utvecklas i en vänlig, mogen och varm akademisk omgivning. Med EF:s universitetsvägledning kombinerat med en förstklassig internationell utbildning får du alla möjligheter till en plats på rätt universitet för just dig.

Vårt campus med omgivning

EF Academys campus i Oxford ligger endast fem minuters cykelväg från stadens vackra centrum och världskända universitet. Själva skolan hittar du på två olika campusområden tre minuters gångavstånd från varandra i ett lugnt bostadsområde. Typiskt för båda campusområdena är traditionell arkitektur och utomhusmiljöer där studenterna träffas för att äta frukost, lunch och middag eller för att ta en kopp kaffe tillsammans i pluggpausen. Byggnaderna där eleverna bor och där vissa av klassrummen finns är på ena sidan campusområdet medan receptionen, matsalen, gymmet, biblioteket och resterande klassrum ligger på andra sidan.

EF Academy Oxford erbjuder följande tvååriga program för studenter i åldern 16-19:

  • IB (International Baccalaureate)

En bred och krävande utbildning där du studerar sex olika ämnen samt extra uppsatser och projekt . IB har ett globalt fokus, mycket grupparbeten, presentationer och passar ofta de studenter som är nyfikna och tycker om aktivt deltagande i klassrummet. Universitet världen över håller IB-diplomet i väldigt hög renommé.

  • A-Levels

En mer specialiserad och självständig utbildning där du läser tre ämnen och verkligen djupdyker inom de områden som du intresserar dig för mest. Med mycket självstudier och tid för uppsatser är A-Levels den traditionella Brittiska vägen till universitetet.

Undervisningen på EF Academy Oxford

Hos EF Academy Oxford läser du tillsammans med andra mogna och öppensinnade elever. För att lyckas här är det bra att först och främst ha motivation samt att vara intresserad av olika kulturer, idéer och att ha en vilja att engagera sig i globala frågor. Dessa är även en del av skolans filosofi.

  • Redan från din första dag på skolan i Oxford börjar du utveckla de kunskaper du behöver för att lyckas på universitetsnivå. Du uppmuntras att bli självständig och att ta eget ansvar. Kopplingen till University of Oxford syns bland annat genom att PhD-studenter håller i lektioner. Våra elever har även tillgång till bibliotek och sportanläggningen vid Oxford Brookes University, som ligger bredvid campus.
  • Skolans erfarna studie- och yrkesvägledare hjälper varje elev med att hitta deras bästa utbildnings- och universitetsmöjligheter och hjälper till i deras ansökningsprocesser.

Boende

På skolan i Oxford erbjuds du elevboende i antingen enkelrum eller delat rum. Båda alternativen ligger vid skolan på campusområdet och är enkelt utrustade med säng, stol, skrivbord och garderob. På campus finns även studentlounger med bekväma möbler och bord. Personal finns tillgänglig på elevboendet och ser till att det finns snacks och dryck i loungen på kvällarna. Det finns även en heltidsanställd sjuksköterska som arbetar på elevboendet och som är på plats på campus alla dagar i veckan.

Föreningar och fritidsaktiviteter

Som elev vid EF Academy Oxford finns det en mängd aktiviteter och föreningar för dig att välja på. Det finns föreningar för specialintressen som debatt och film såväl som akademiska föreningar som sysslar med franska och matematik. Det finns därmed något för alla. Regelbundet anordnas även utflykter till olika muséer och gallerier i Oxford och London. Övriga aktiviteter vid EF Academy Oxford som du kan delta i är bland annat skoltidningen, FN-rollspel (MUN), trädgårdsklubb och fotboll.

Är du intresserad och vill veta mer om International Baccalaureate, Oxford - England, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kontakta skolan

Fyll i formuläret för att beställa en gratis broschyr från EF Academy:

EF Academy

EF Academy - Studera utomlands

Plugga IB-programmet på gymnasiet utomlands med EF Academy

EF Academy – International Boarding Schools är privata gymnasieskolor där du tillsammans med studenter från hela världen läser enligt en internationell läroplan. EF Academy erbjuder elever mellan 13-19 år en utbildning i världsklass. Du kan välja att läsa: International GCSE,...


Läs mer om EF Academy och visa alla program.

Kontaktuppgifter

EF Academy

Strandvägen 13B
11487 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.ef.se/academy Utbildningens hemsida


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Beställ broschyr

Fyll i formuläret för att beställa en gratis broschyr från EF Academy:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: