Visa gymnasium.se som: Mobil

IB-programmet i New York, USA

EF Academy
Programinformation
New York
Utbytesår / High School
EF Academy - Gymnasium i New York, USA

Utbildningsinfo

Plugga i New York med EF Academy under gymnasiet

Ta chansen att åka till fantastiska New York för att läsa din gymnasieutbildning. Som student med EF Academy får du undervisning av lärare i toppklass, individuell studievägledning, support och tillgång till skolans supportpersonal dygnet runt. Du bor i en undervisningsmiljö där kulturer från alla världens hörn möts och du kan välja ur ett brett utbud av fritidsaktiviteter och klubbar. Med EF:s universitetsvägledning kombinerat med en förstklassig internationell utbildning får du alla möjligheter till en plats på rätt universitet för just dig.

EF Academy – Campus New York

EF:s USA-campus ligger i lummiga Thornwood, Westchester, 45 minuter utanför New York City. Thornwood ligger nära nog for att via skolans aktiviteter ha tillgång till allt vad staden har att erbjuda, och är samtidigt ocksa ett mycket tryggt och vackert område. Skolan har stora grönområden med löparspår, tennisbanor, basketplan såväl som toppmoderna undervisningslokaler i en lugn och trygg miljö.

EF Academy New York erbjuder följande program för studenter i åldern 14-19:

IGCSE (14-16 år)

En internationell utbildning för studenter i gymnaisekolan år ett. Det går bra att börja efter du slutat nian hemma i Sverige. Under ett eller två år studerar du för att få certifikatet ”International General Certificate of Secondary Education” (IGCSE). Studenterna läser upp till 10 ämnen och skapar på så sätt en stark och bred bas för fortsatta studier på antingen IB programmet, A-levels (Se våra Oxford/Torbay-campus) eller för vidare studier i hemlandet.

IB-programmet (16-19 år)

En tvåårig utbildning som motsvarar gymnasieår två och tre. International Baccalaureate är en bred och krävande utbildning där du studerar sex olika ämnen samt extra uppsatser och projekt. IB har ett globalt fokus, mycket grupparbeten, presentationer och passar ofta de studenter som är nyfikna och tycker om aktivt deltagande i klassrummet. Universitet världen över håller IB-diplomet i väldigt hög renommé.

Boende

Studenter vid EF Academy i New York bor i dubbel- eller trippelrum på campusområdet. Trippelrummen har eget badrum medan dubbelrummen har ett delat badrum i korridoren. Rummen är möblerade, och det går självklart att göra det mer personligt genom att exempelvis sätta upp bilder, affischer eller andra dekorationer. Det finns en innergård där man kan plugga eller umgås med vänner. På skolan finns även ett välutrustat gym med en basketplan inomhus.

Lektionerna tar plats 150 meter från boendet i moderna lokaler och klassrum. Studievägledning och akademisk support finns tillgängligt för alla studenter, liksom vuxna så kallade ‘house parents’ som bor på campus och ser till elevernas välmående dygnet runt. Frukost, lunch och middag serveras i matsalen under veckodagarna och på helgerna serveras brunch och middag. Wi-Fi finns självklart överallt på elevboendet och på campus.

EF Academy:

  • Lärare av världsklass
  • Möt nya vänner från 75 olika länder
  • Förbered dig för universitetsstudier och gör studiebesök på olika universitet i USA (Boston, Washington D.C, New York med flera)
  • Nyrenoverade studentrum på campusområdet
  • Individuell studievägledning inför dina universitetsstudier
  • Skolutflykter under skoltid och lov till destinationer inom USA och internationellt (Peru, Nicaragua, Italien, Nederländerna, Kina med flera.)
  • Möjlighet att göra skolrotation/utbyte till EF Academy’s skolor i Storbritannien (Oxford och Torbay)

EF Academy New York Campus på Facebook

Kontakta skolan

Fyll i formuläret för att beställa en gratis broschyr från EF Academy:

EF Academy

EF Academy - Studera utomlands

Plugga IB-programmet på gymnasiet utomlands med EF Academy

EF Academy – International Boarding Schools är privata gymnasieskolor där du tillsammans med studenter från hela världen läser enligt en internationell läroplan. EF Academy erbjuder elever mellan 13-19 år en utbildning i världsklass. Du kan välja att läsa: International GCSE,...


Läs mer om EF Academy och visa alla program.

Kontaktuppgifter

EF Academy

Strandvägen 13B
11487 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.ef.se/academy


Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Sara
(4)
Utklassar alla svenska skolor, Går inte ens att jämföra. Grymma lärare som bryr sig om sina studenter.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Beställ broschyr

Fyll i formuläret för att beställa en gratis broschyr från EF Academy:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.