Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Sugen på att läsa Kriminologi på Samhällsvetenskapsprogrammet? 

På den populära profilen Kriminologi kommer du att studera kriminologiska teorier till olika brott och rättspsykologiska förklaringar till varför vissa människor begår eller riskerar att återfalla i brott. Grunden till denna utbildning är Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap, så du får en bred bas att bygga vidare på inför vidare studier.

Om programmet

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett brett högskoleförberedande program som riktar sig mot dig som är intresserad av att studera vidare inom ett brett samhällsvetenskapligt område. Utbildningen fokuserar på samhälle, samspel mellan länder eller mellan individ och samhälle samt hur lika eller olika alla människors levnadsvillkor kan se ut.

Detta händer under din tid på Kriminologi

Du får en introduktion till beteendevetenskapliga begrepp och kriminologi. Du studerar olika typer av brott och vad som gör att vissa människor begår brott: Varför blir vissa kriminella? Hur tänker en seriemördare? Vi diskuterar också polisens, kriminalvårdens och domstolarnas funktion i samhället och du får möta föreläsare från polisen och kriminalvården. 

Senare fördjupar du dig inom kriminologiska teorier och metoder. Vi diskuterar hur de sociala strukturerna på anstalter påverkar möjligheten till återanpassning i samhället. Vi tittar även på gängkriminalitetens, narkotikans och ungdomsbrottens orsak och verkan för samhälle och individ. Hur kan vi som samhälle agera för att minska kriminalitet?

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Varför välja Drottning Blankas Gymnasieskola Göteborg Operan?

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Drottning Blankas Gymnasieskola Göteborg Operan
Sankt Eriksgatan 3
411 05 Göteborg

Drottning Blankas Gymnasieskola Göteborg Operan

I moderna lokaler mitt emot centrala Göteborgsoperan hittar du inom kort ljusa och nyrenoverade klassrum. DBGY Göteborg Operan kommer bli den fjärde Drottning Blankas Gymnasieskola i Göteborgsregionen. Drottning Blankas Gymnasieskolor värnar om relationer och är övertygade om att engagemang är...

Läs mer om Drottning Blankas Gymnasieskola Göteborg Operan och visa alla program.

Sponsrad