Visa gymnasium.se som: Mobil
Programinformation
Kristianstad
Antal elever: cirka 40 (.)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 152,5
    (medelvärde: 214,8) * statistik från 2020
(Läs mer) Öppet hus
2021-10-19
2021-12-08
2022-01-18
2022-04-27

Film

Varför ska du söka till Drottning Blankas Gymnasieskola? Våra elever har svaret!

Om utbildningen

Artisten

Artisten är en helt unik utbildning hos oss som ryms inom Estetiska programmet med inriktning musik. Här får du utrymme för att sjunga och spela till stor del, kombinerat med samma behörighet som på ett samhällsprogram.

Vi är skolan som bryr sig om både dig som elev och världen som du så småningom ska ut i. Därför har varje år hos oss ett tydligt fokus: personligt (år 1), lokalt (år 2) och globalt engagemang (år 3). Det börjar med din personliga utveckling och slutar med hur du kan vara med och driva framgång inom ditt område även för andra på vår jord.

Om programmet

Det estetiska programmet passar dig som är intresserad av kreativitet, samspel och utveckla din förmåga till eget skapande och framförande. Du får även lära dig att ha hantera digitala verktyg och medier. Artisten är ett exklusivt musikprogram som riktar sig till dig som älskar musik och vill spela och sjunga. Vårt musikprogram är ett högskoleförberedande program likt ett samhällsvetenskapligt program. Du får samma grundbehörighet för att söka vidare men byter språkfördjupningen och samhällsfördjupningen mot konserter och musikskapande. När du gått klart vårt allsidiga program kan du jobba som musiker eller välja att studera vidare inom många områden utanför musiken. Vi erbjuder två inriktningar – Musik samt Musik samhälle, ett val du gör inför årskurs 2.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Kristianstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: BUF 291 80 Kristianstad
Telefon: 044-13 50 00
Mejladress: antagningskansliet@kristianstad.se

Reportage

Erik Montoya, alumn från DBGY

Erik Montoya gick på DBGY: "Alla kan lyckas!"

Läs mer Drottning Blankas Gymnasieskola

Läs intervjun med Erik Montoya, alumn från DBGY och yngst i Sverige att få bära de prestigefyllda guldnycklarna ”Les Clefs d’Or”.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik så kommer skolan att kontakta dig.

Drottning Blankas Gymnasieskola Kristianstad

Välkommen till Drottning Blankas Gymnasieskola i Kristianstad

Drottning Blankas Gymnasieskola är skolan som är engagerad i sina elever, sitt närområde och världen. Genom personligt engagemang når vi tillsammans med våra elever framgång.  Läget och lokalerna DBGY Kristianstad ligger mitt i stan nära caféer och butiker i direkt...


Läs mer om Drottning Blankas Gymnasieskola Kristianstad och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Drottning Blankas Gymnasieskola Kristianstad

Föreningsgatan 1
291 33 Kristianstad

 Visa telefonnummer
www.drottningblanka.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Musik från Drottning Blankas Gymnasieskola Kristianstad, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Erik Montoya gick på DBGY: "Alla...

Läs intervjun med Erik Montoya, alumn från DBGY och yngst i Sverige att få bära de prestigefyllda guldnycklarna ”Les Clefs d’Or”.

Läs mer