Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Samhällsbyggnad och miljö: Arkitektur & Design

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Teknikprogrammet, Arkitektur & Design

Arkitektur är en bransch som knyter samman områdena teknik och design. Arkitekten använder sig av ritningsteknik, teori och matematiska beräkningar i kombination med design, fantasi och kreativitet för att skapa byggnader och stadsmiljöer som ska inspirera, vara vackra och funktionella. Exempel på en arkitekts arbete kan vara allt från en ritning på en villa till en färdigbyggd bro eller ett helt bostadsområde.

Vad får man göra arkitektur och design?

På vår utbildning får du lära dig hur man ritar och konstruerar byggnader och stadsmiljöer från kreativ skiss till ritning med hjälp av teori, matematik och 3D-modellering. Din fantasi får fullt spelrum för att skapa ditt drömsamhälle samtidigt som du lär dig hur en byggnad blir till och vilka begränsningar som finns och vad som är möjligt. Dina främsta verktyg för att utvecklas under dina tre år hos oss och efter är framförallt: CAD-program, 3D-program, dator, penna, husmodeller, miniräknare, Photoshop, och sist men inte minst – din passion för design!

Vem ska plugga Arkitektur och design?

Om du är intresserad av teknik och matematik men har också en kreativ ådra där du tycker om att uttrycka dig visuellt. Du behöver inte ha förkunskaper om grafiska verktyg, arkitektur eller CAD – det lär du dig hos oss. Däremot behöver du vara beredd på utmanande kurser i naturvetenskapliga ämnen som matematik och fysik, samt inom teknik. Kurser i matematik och fysik går även i högt tempo och innebär mycket eget ansvar utanför undervisningen.

Om Teknikprogrammet

Teknikprogrammet med inriktning Arkitektur och design ger dig en av de bredaste behörigheterna mot högskolan. För dig som vill läsa vidare på någon typ av teknisk utbildning är detta utbildningen för dig. Teknikprogrammet innehåller även fysik, teknik, kemi samt tre obligatoriska kurser i matematik. Under årskurs tre kan du som elev även lägga till Matematik 4 för att få ännu bredare högskolebehörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggnad och miljö: Arkitektur & Design, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Västerås

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggnad och miljö: Arkitektur & Design så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Västerås – här kommer vi!

Nu tar vi steget och startar Designgymnasiet i Västerås till hösten 2024! Designgymnasiet förbereder dig för att nå dina designdrömmar och för vidare studier på yrkeshögskola, högskola och universitet. Har du också designdrömmar?Designgymnasiet Västerås bygger en unik skola med en...

Läs mer om Designgymnasiet Västerås och visa alla program.

Sponsrad