Visa gymnasium.se som: Mobil

Vård- och omsorgsprogrammet

CULTUS gymnasium
Programinformation
Uppsala
Antal elever: 30
Vård- och omsorgsprogrammet
Vård- och omsorgsprogrammet på Cultus gymnasium

Utbildningsinfo

Vård- och omsorgsprogrammet

På Cultus har vi profilen Akutsjukvård och räddningsmedicin på Vård- och omsorgsprogrammet. Du får en bra förberedelse inför ditt kommande yrkesliv och möjligheterna efter en examen från Cultus är många. En del av eleverna väljer att arbete som undersköterska, medan andra väljer att läsa vidare till polis, brandman, fysioterapeut eller sjuksköterska, men möjligheterna är många fler om du med hjälp av ditt individuella val läser kurser som ger dig behörighet till andra utbildningar.

Eleven i centrum

Cultus Gymnasieskola startade hösten 2006 i Uppsala. Cultus omvårdnadsutbildning sätter eleven i centrum under hela utbildningen. Vi försöker belysa så många sidor som möjligt av lärande. Eftersom vi är en liten skola har du möjlighet till att påverka mycket av din skolgång. Vi strävar efter att skapa en personlig atmosfär, där teori och praktik blir till livskunskap. Genom individuell studieplanering försöker vi anpassa utbildningen så att den passar ditt sätt att lära och dina livsmål!

Arbeta med människan

Vård och omsorg är ett framtidsyrke, på många sätt, och en av de viktigaste sysselsättningarna i vårt samhälle – både idag och i morgon. Möjligheterna är många och arbetstillfällen finns det gott om. En vårdutbildning öppnar dörrar mot en fortsatt karriär inom vårdens många områden, antingen du väljer fortsatt utbildning eller ger dig ut på arbetsmarknaden. Du kommer att arbeta med människor, och ditt arbete kan leda till ett aktivt och meningsfullt liv för många. Du kommer att arbeta i en organisation där ditt arbete räknas, där du själv, din personlighet och dina kunskaper, är ett viktigt redskap för att uppnå ett bra resultat.

Efter utbildningen

Efter din utbildning i akutsjukvård står en lång rad alternativ öppna. Med kompetens som undersköterska finns många arbeten inom landsting och kommun. Din utbildning öppnar ett stort antal vägar till fortsatta studier, och det finns en mängd påbyggnadsutbildningar, högskole- och universitetskurser för den som vill gå vidare: ambulansförare eller ambulanssköterska, arbetsterapeut, brandman, socionom och polis, arbete inom räddningstjänsten eller kanske som reseledare. Det finns många yrkesutbildningar där en gymnasieutbildning i akutsjukvård utgör en god grund att ta nästa steg ifrån.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Välkommen till Cultus Vård och omsorgscollege och Gymnasieskola. Vi är ett litet och mysigt gymnasium beläget i Fyrislund/Uppsala på Hansellisgatan 21. Vill du veta mer om oss?

   

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

VO-College gör dig attraktiv!

Vård- och omsorgscollege (eller VO-College som det ibland förkortas) är ett samarbete mellan skolan där du går din utbildning, arbetsgivaren som anställer dig när du är klar och fackförbundet som stöttar dig i frågor som gäller din arbetsplats och din anställning. Det här samarbetet sker under ”paraplyet” Vård- och omsorgscollege, där frågor som exempelvis arbetsplatslärande, handledare, arbets- och studiemiljö, utvecklingsmöjligheter, kompetens, inkludering och jämlikhet diskuteras. Allt detta för att du ska ha rätt förutsättningar för att få jobb efter din utbildning, kunna utvecklas vidare på din arbetsplats och vara en bra medarbetare för dina kollegor och de brukare eller patienter som du möter i ditt arbete.

När du går en utbildning inom Vård- och omsorgscollege får du den kompetens som efterfrågas av arbetsgivaren. Här har alla chansen att tycka till och på så sätt formas utbildningen efter hur arbetslivet faktiskt ser ut. Det gör dig attraktiv!

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Som boende i samma kommun som CULTUS gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Uppsala. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
E-post: gymnasieantagningen@uppsala.se

Gymnasieexamen

Yrkesexamen med kompetens som undersköterska.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

CULTUS gymnasium

CULTUS gymnasium

Cultus gymnasium i Uppsala

Cultus gymnasium i Uppsala erbjuder Vård- och omsorgsprogrammet med fokus på Akutsjukvård och räddningsmedicin.  På Cultus erbjuds profilen Akutsjukvård och räddningsmedicin på Vård- och omsorgsprogrammet. Du får en bra förberedelse inför ditt kommande yrkesliv och möjligheterna efter en examen från...


Läs mer om CULTUS gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

CULTUS gymnasium

Hansellisgatan 21
754 50 Uppsala

 Visa telefonnummer
www.cultusutbildning.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård- och omsorgsprogrammet från CULTUS gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.