Consensum Lund

Om du vill jobba med människor

Du som väljer att utbilda dig inom hälsa, vård och omsorg samt naturvetenskap kommer att ha många jobb att välja mellan. Att arbeta med människor ger dig en trygg framtid där du kan vara med och göra skillnad. På Consensum finns det många olika utbildningar att välja mellan, gemensamt för dem alla är att du blir väl förberedd för framtiden, antingen du vill ha jobb direkt efter studenten eller du vill läsa vidare.

Sjuksköterska, lärare, polis eller läkare – alltid högskolebehörighet!

Eftersom alla våra utbildningar är högskoleförberedande så kan du alltid göra valet att studera vidare efter studenten, oavsett vilken utbildning du väljer.

Hälsa ger studieglädje

2018 initierade vi ett utvecklingsarbete tillsammans med Skolverket och Ph.D Mikael Londos på Malmö Universitet, i syfte att skapa en Hälsofrämjande skola. Vi lägger stor vikt vid att du mår bra och upplever studieglädje. För att skapa helhet och en känsla av sammanhang i ditt lärande arbetar vi med ämnesövergripande teman. Din mentor vägleder och coachar dig på ett engagerat sätt i din utveckling.

Fysisk aktivitet och olika metoder för stresshantering är viktiga delar i vårt hälsotänkande. Därför får du regelbundet möjlighet att delta i de friskvårdsaktiviteter som vi anordnar på skolan.

Internationellt utbyte

I alla våra utbildningar finns det inslag av internationellt utbyte och du får en språklig och kulturell grund att stå på. Vi har samarbeten i Kina, Tanzania och Spanien med olika typer av utbyten, exempelvis APL (praktik), fältstudier eller gymnasiearbete.

När vi reser och arbetar i andra länder är det en stor tillgång att vara flerspråkig. Consensum erbjuder ett brett urval av moderna språk och vi uppmuntrar dig gärna att läsa språk.

Praktik (APL) – nära verkligheten

På Consensum har vi mycket nära samarbete med olika arbetsplatser. Arbetsplatsförlagt lärarande (praktik) är en del av din utbildning.  Vi vet att en intressant praktikplats ger energi och möjlighet till nya erfarenheter i livet. För många av våra elever har praktiktiden lett till ett efterlängtat jobb efter skolan.

Vård- och omsorgscollege

Skolan är certifierad som ett omsorgscollege (Malmö/Lund), vilket är ytterligare en kvalitetsgaranti för dig som elev. Skolor och arbetsgivare som samverkar i ett Vård- och omsorgscollege erbjuder utbildningar som håller mycket hög kvalitet och som leder till arbete. Efter fullgjord utbildning får du ett särskilt diplom.

Är du intresserad och vill veta mer om Consensum Lund, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Consensum Lund

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Consensum Lund.

Andel lärare med leg. och behörighet 2014

Andel med examen inom 3 år 71 % 69 % 66 % 2014

Sankt Lars väg Byggnad 20

www.consensum-lund.se

För att beställa information från Consensum Lund, fyll i följande uppgifter:

Det finns inga recensioner än.