Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Om du vill jobba med människor

Du som väljer att utbilda dig inom hälsa, vård och omsorg samt naturvetenskap kommer att ha många jobb att välja mellan. Att arbeta med människor ger dig en trygg framtid där du kan vara med och göra skillnad. På Consensum finns det många olika utbildningar att välja mellan, gemensamt för dem alla är att du blir väl förberedd för framtiden, antingen du vill ha jobb direkt efter studenten eller du vill läsa vidare.

Sjuksköterska, lärare, polis eller läkare – alltid högskolebehörighet!

Eftersom alla våra utbildningar är högskoleförberedande så kan du alltid göra valet att studera vidare efter studenten, oavsett vilken utbildning du väljer.

Hälsa ger studieglädje

2018 initierade vi ett utvecklingsarbete tillsammans med Skolverket och Ph.D Mikael Londos på Malmö Universitet, i syfte att skapa en Hälsofrämjande skola. Vi lägger stor vikt vid att du mår bra och upplever studieglädje. För att skapa helhet och en känsla av sammanhang i ditt lärande arbetar vi med ämnesövergripande teman. Din mentor vägleder och coachar dig på ett engagerat sätt i din utveckling.

Internationellt utbyte

I alla skolans utbildningar finns det inslag av internationellt utbyte och du får en språklig och kulturell grund att stå på. Vi har samarbeten i Kina och Tanzania med olika typer av utbyten, exempelvis APL (praktik), fältstudier eller gymnasiearbete.

När vi reser och arbetar i andra länder är det en stor tillgång att vara flerspråkig. Consensum erbjuder ett brett urval av moderna språk och vi uppmuntrar dig gärna att läsa språk.

Praktik (APL) – nära verkligheten

Consensum har mycket nära samarbete med olika arbetsplatser. Arbetsplatsförlagt lärande (praktik) är en del av din utbildning.  Vi vet att en intressant praktikplats ger energi och möjlighet till nya erfarenheter i livet. För många av våra elever har praktiktiden lett till ett efterlängtat jobb efter skolan. 

Vård- och omsorgscollege

Skolan är certifierad som ett omsorgscollege (Malmö/Lund), vilket är ytterligare en kvalitetsgaranti för dig som elev. Skolor och arbetsgivare som samverkar i ett Vård- och omsorgscollege erbjuder utbildningar som håller mycket hög kvalitet och som leder till arbete. Efter fullgjord utbildning får du ett särskilt diplom.


Är du intresserad och vill veta mer om Consensum Lund, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Consensum Lund

Program

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Consensum Lund.

Hitta till skolan

Consensum Lund

Sankt Lars väg Byggnad 20
222 70 Lund

 Visa telefonnummer
www.consensum-lund.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 10 recensioner.

VO
(5)
Det är en mindre skola vilket gör att jag känner mig tryggare. Man lär känna lärarna och dem lär känna en så det blir en mer trivsam miljö. Alla lärare vill att alla elever ska lyckas!
FoodMurderer
(4)
Pros: - Rätt så bra lärare Cons: - De tar våra mobiler varje lektion. - Ät inte deras fisk, f*n äckligt - Fattiga som f*n, har inte ens råd med pingis rack eller bröd i morgonen - Dåligt planerade teman och läsår, alla håller med - Mentorsamling (en timme, typ som en lektion fast inte), useless tid, lärare vet inte vad f*n de ska göra ...
Carin Jogre, Rektor Kommentar:
Tack för dina tankar och funderingar, dina åsikter är viktiga för oss! Du är varmt välkommen att prata vidare med mig om hur vi kan förbättra din upplevelse och hitta lösningar på det som du inte är nöjd med på skolan. För oss är det viktigt att du som elev upplever din gymnasietid positiv och utvecklande. Hör av dig så pratar vi vidare. Varma...
Visa hela
Na 18 elev
(4)
Bra och liten skola. Lärarna förklarar bra. Man blir sedd av lärarna.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information från Consensum Lund, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Skolrecensioner
(4,5)
Baseras på 10 recensioner.