Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljning- och serviceprogrammet

Kommande Öppet hus
23 april, 2024 16:00
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
23 april, 2024 16:00
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Försäljning- och serviceprogrammet - för dig med intresse inom handel och kommunikation!

Försäljning- och serviceprogrammet är en utbildning för dig som vill arbeta inom handel, service eller marknadsföring. Du läser kurser i inköp, ekonomi och administration. Stor vikt läggs på entreprenörskap och eget företagande!

På Bergstrands gymnasium kan du genom ditt individuella val specialisera dig mot fordonsbranschen eller mot byggbranschen. Kanske drömmer du om att bli bilförsäljare eller arbeta i en inredningsbutik? Då kan du välja en fordons- eller byggkurs i årskurs tre för att ha en fördel när du sedan ska ut på arbetsmarknaden.

Många företag inom handel har stora lager. Alla våra elever på försäljning- och serviceprogrammet erbjuds därför möjlighet att ta truckkort under sin utbildningstid hos oss. Som på alla yrkesprogram innehåller din utbildning minst 15 veckors arbetsförlagt lärande, APL, hos ett företag som känner lika stort ansvar för din utbildning som vi.

Efter Gymnasiet

Utbildningen utvecklar dina kunskaper om handelsbranschen samt om försäljning och service via olika kanaler och plattformar. Du får lära dig att utföra arbetsuppgifter inom yrkesområden som försäljning, inköp och varuflöden, kommunikation och marknadsföring, kundservice samt affärsutveckling. Utbildningen ska vidare utveckla dina kunskaper om entreprenörskap och eget företagande och förbereda eleverna för karriärutveckling inom handelsbranschen.

Därför ska du välja Bergstrands

Hos oss får du en utbildning som är högt värderad av arbetsgivarna. Bergstrands utbildningar har erbjudit yrkesutbildningar ända sedan vi grundades år 2006. Vi utvecklar våra utbildningar ständigt för att på bästa sätt matcha företagens behov.

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljning- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Försäljning- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Uppsala. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
Mejladress: gymnasieantagningen@uppsala.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljning- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Bergstrands gymnasium Uppsala
Hanseliusgatan 21
754 50 Uppsala

Bergstrands Gymnasium Uppsala - för dig på väg mot ett viktigt jobb!

Bergstrands Gymnasium Uppsala förbereder dig som elev för ett kommande yrkesliv inom ett viktigt jobb. Vår målsättning är att du som elev ska bli anställningsbar direkt efter examen. Då har vi lyckats med vårt uppdrag! Bergstrands Gymnasium Uppsala är ett...

Läs mer om Bergstrands gymnasium Uppsala och visa alla program.

Sponsrad